Hoe Het Moederbord Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Moederbord Te Vervangen?
Hoe Het Moederbord Te Vervangen?

Video: Hoe Het Moederbord Te Vervangen?

Video: Hoe Het Moederbord Te Vervangen?
Video: How to Install / Swap your PC Motherboard STEP BY STEP 2024, April
Anonim

Het moederbord is een van de belangrijkste onderdelen van een computer. Het moet periodiek worden vervangen tijdens het upgrade- of reparatieproces.

Meestal wordt het moederbord samen met de processor vervangen
Meestal wordt het moederbord samen met de processor vervangen

Noodzakelijk

Kruiskopschroevendraaier, computerschroeven

instructies:

Stap 1

Schakel de stroomtoevoer naar de computersysteemeenheid uit. Zet de aan/uit-schakelaar aan de achterkant van het apparaat in de uit-stand. Haal de stekker uit het stopcontact.

Stap 2

Open de systeemeenheid door beide zijwanden te verwijderen nadat u de schroeven erop hebt losgedraaid. Als je een verticale behuizing van de systeemeenheid hebt, is het handig om deze netjes op zijn kant op tafel te leggen, zodat je toegang hebt tot alle interne apparaten.

Stap 3

Verwijder alle datakabels van harde schijven, schijfstations (cdiroms) en andere apparaten. Verwijder de draden van het moederbord die het van stroom voorzien via de voeding.

Stap 4

Vergeet voor elke geheugenstrip niet de zijtoetsen die de strips in de connectoren sluiten uit elkaar te spreiden, verwijder vervolgens de geheugenstrips en probeer ze gelijkmatig naar buiten te trekken, terwijl u de randen met beide handen vasthoudt.

Stap 5

Raak met het metalen uiteinde van een schroevendraaier de buitenste metalen behuizing van de systeemeenheid aan om eventuele opgehoopte statische elektriciteit te ontladen. Draai de schroeven los waarmee de videokaart aan de achterkant van de systeemeenheid is bevestigd, open de sleutels waarmee de videokaart vastzit en trek deze uit de connector op het moederbord.

Stap 6

Trek de kleine draden die stroom leveren van het moederbord naar de lampjes op het voorpaneel van de systeemeenheid eruit.

Stap 7

Het moederbord is met een tiental schroeven aan de behuizing bevestigd, zoek ze allemaal en verwijder ze voordat je het bord uit de computer verwijdert. Trek vervolgens het moederbord eruit. Verwijder indien nodig de processorkoeler en warmteafleider en trek vervolgens de processor zelf uit de socket.

Stap 8

Plaats de processor vooraf in een ander moederbord, breng er vervolgens koelpasta op aan in een gelijkmatige laag, installeer de radiatorbatterij en koeler erop. Dit proces is vrij arbeidsintensief, dus het is handiger om het buiten de computerkast uit te voeren.

Stap 9

Leg het vervangende moederbord op zijn kant in de behuizing. Connectoren voor extra apparaten moeten zich aan de onderkant van de behuizing bevinden, de processor met een koeler moet dichter bij de voeding staan.

Stap 10

Draai alle schroeven in waarmee het bord aan de kastwand is bevestigd. Als niet alle gaten in de behuizing en het bord samenkomen, is het goed, gebruik de gaten die overeenkomen.

Stap 11

Plaats de oprijplaten, zorg ervoor dat er geen stof of vreemde voorwerpen in de connectoren komen. Begin bij het plaatsen van geheugen vanaf de allereerste connector, deze zijn op het bord zelf gemarkeerd met cijfers of zie het diagram in de gebruikershandleiding. Meestal is de eerste connector de meest rechtse.

Stap 12

Steek de voedingskabel(s) van de voeding in de daarvoor bestemde connectoren. Plaats de apparaatkabels. Als er meer connectoren dan apparaten zijn om aan te sluiten, begin dan opnieuw met de connectoren die als eerste zijn gemarkeerd.

Stap 13

Plaats de videokaart in de overeenkomstige sleuf, schroef het achterpaneel met connectoren voor externe apparaten op de kastwand. Sluit de audiokabel en de voedingskabel voor het koelsysteem van de grafische kaart aan.

Stap 14

Sluit de dunne draden van de lampen van de systeemeenheid aan. Het is niet altijd mogelijk om de juiste polariteit te raden om deze lampen de eerste keer van stroom te voorzien.

Stap 15

Nadat alle interne apparaten stevig zijn vastgeschroefd, tilt u de systeemeenheid naar een verticale positie, plaatst u de zijpanelen op hun plaats en sluit u de voeding aan.

Aanbevolen: