Hoe De Batterij Op Het Moederbord Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij Op Het Moederbord Te Verwijderen?
Hoe De Batterij Op Het Moederbord Te Verwijderen?

Video: Hoe De Batterij Op Het Moederbord Te Verwijderen?

Video: Hoe De Batterij Op Het Moederbord Te Verwijderen?
Video: AirPods Battery Replacement - Draining Too Fast Problem 2024, Mei
Anonim

De lithiumbatterij op het moederbord heeft een beperkte, zij het lange, levensduur. Vroeg of laat zal het worden ontladen, wat ertoe leidt dat de tijd en datum elke keer dat de computer wordt aangezet opnieuw moeten worden ingesteld. Om van deze behoefte af te komen, moet de batterij worden vervangen.

Hoe de batterij op het moederbord te verwijderen?
Hoe de batterij op het moederbord te verwijderen?

instructies:

Stap 1

Bereid uw computer goed voor op de procedure voor het vervangen van de batterij. Sluit het besturingssysteem af en wacht tot de machine is uitgeschakeld. Maar dit is niet genoeg. Op veel moederborden blijven sommige knooppunten, zelfs in de uit-modus, werken vanuit een stand-bystroombron. Dit kan worden gesignaleerd door een LED op het bord, maar zelfs als het er niet is, is er geen volledige garantie dat het volledig spanningsloos is. Daarom is het ook noodzakelijk om de voeding fysiek los te koppelen met een speciale schakelaar erop, of door de voedingskabel eruit te trekken.

Stap 2

Onderzoek het bord om een batterij te vinden. Als je het niet kunt zien, probeer dan de voeding te verwijderen - deze kan eronder zitten. Doe dit voorzichtig om te voorkomen dat het apparaat op de processorventilator valt (dit gebeurt ook). Als je de batterij nog steeds niet kunt vinden, zoek dan naar een kleine zwarte rechthoekige knoop met een wekker en "DALLAS" erop geschreven. Dit is een niet-scheidbare real-time klok, waarin zich een batterij bevindt. Het is onmogelijk om deze te wijzigen zonder deze module te verbreken; u zult moeten accepteren dat u de tijd en datum opnieuw moet instellen elke keer dat u de computer aanzet. Gelukkig is deze oplossing zeldzaam en alleen te vinden op oudere boards; zeer oude boards gebruiken een speciale batterij in plaats van een batterij. Het is noodzakelijk om het te vervangen, niet vanwege ontlading, maar vanwege slijtage. Zonder de vaardigheden van het solderen van meerlaagse platen, is het beter om zo'n vervanging niet alleen uit te voeren.

Stap 3

Op de batterijhouder zit een slot. Hij is het die haar op haar plaats houdt. Trek deze vergrendeling opzij en de batterij komt omhoog. Het blijft om het eruit te halen.

Stap 4

De verwijderde batterij mag nooit worden opgeladen, aangezien het een lithiumbatterij is en geen lithium-ionbatterij. Een poging om het zelfs met een kleine stroom of kortsluiting op te laden, dreigt met vuur. Probeer de spanning op de batterij te meten. Als het ongeveer twee volt is, zal een kwartswandklok die is ontworpen voor 1,5 V er nog vrij lang mee werken. Probeer het niet te verwarmen met een soldeerbout - gebruik de houder die is verwijderd van het defecte moederbord. elke, in DEZ.

Stap 5

Als je niet zeker weet of je de juiste batterij kunt kiezen, neem dan de oude mee naar de winkel. Houd er rekening mee dat sommige moederborden twee soorten elementen accepteren: CR2025 en CR2032. De tweede heeft de voorkeur: het kost meestal hetzelfde, maar gaat langer mee. Zoek niet naar dure batterijen, want ze gaan even lang mee als goedkope. Hewlett Packard-computers kunnen niet-standaardbatterijen gebruiken. In dit geval zult u de hoge prijs van een nieuwe batterij moeten accepteren.

Stap 6

Om een nieuw element te installeren, plaatst u het met de positieve pool naar u toe en plaatst u het onder de aanslag in de houder tegenover de houder. Klik op de batterij en deze zal onder de vangst zijn.

Stap 7

Als u de voeding hebt verwijderd, vervangt u deze. Sluit de voedingskabel aan op de computer of zet de voedingsschakelaar op de computer aan. Sluit de computerkast, start hem en begin meteen snel op de "F2" of "Delete"-toets op het toetsenbord te drukken (afhankelijk van het moederbordmodel) totdat u CMOS Setup opent. Stel de tijd en datum opnieuw in en sla de instellingen op. Begin uw computer te gebruiken.

Aanbevolen: