Hoe De Batterij In Het Bord Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Batterij In Het Bord Te Vervangen?
Hoe De Batterij In Het Bord Te Vervangen?

Video: Hoe De Batterij In Het Bord Te Vervangen?

Video: Hoe De Batterij In Het Bord Te Vervangen?
Video: Hoe de batterij te vervangen door een clip 2024, April
Anonim

Op het moederbord kan zelfs een onervaren gebruiker gemakkelijk een CR-2032-batterij vinden, meestal aan de onderkant van het bord, naast de PCI-slots. Als uw computer begint te melden dat de CMOS-batterij is mislukt, en het besturingssysteem raakt steeds meer leeg, dan is het tijd om de batterij te vervangen.

Hoe de batterij in het bord te vervangen?
Hoe de batterij in het bord te vervangen?

Noodzakelijk

  • - computersysteemeenheid;
  • - schroevendraaier;
  • - stofzuiger;
  • - kleine borstel.

instructies:

Stap 1

Verwijder de zijkap van de systeemeenheid, die toegang geeft tot het moederbord. Als de binnenkant van uw computer stoffig is, pak dan een verfkwast en stofzuiger op en maak alle printplaten voorzichtig schoon. Zonder deze procedure kunt u niet beginnen met het vervangen van de batterij. Het is ook de moeite waard om te overwegen dat er kleine onderdelen in de computersysteemeenheid zitten, dus u moet alle binnenkant zorgvuldig schoonmaken.

Stap 2

Als het moederbord schoon is, schuift u de storende kabels en draden opzij (maar koppelt u deze niet los van het moederbord, anders weet u later niet meer waar ze waren) om vrije toegang te bieden tot het onderste gedeelte van het moederbord. De batterij is met een lichte vergrendeling aan het moederbord bevestigd - wrik hem voorzichtig open met een schroevendraaier of vinger. De batterij springt uit de sleuf. Vervang door een nieuwe batterij. Deze batterijen kunnen worden gekocht bij elke winkel die kleine artikelen voor thuis verkoopt.

Stap 3

Plaats de kap terug van de systeemeenheid en zet de computer aan. Ga naar BIOS door op Del of F2 op je toetsenbord te drukken. Stel de datum- en tijdinstellingen in, ga vervolgens naar het gedeelte Opstarten en stel de opstartvolgorde in. Sla uw wijzigingen op door op F10 te drukken en op uw toetsenbord te typen. Als het de eerste keer niet lukt om het BIOS te openen, probeer het dan opnieuw.

Stap 4

Controleer of de BIOS-instellingen intact zijn (en dat de nieuwe batterij werkt) door de computer een tijdje los te koppelen. Als na het inschakelen alles blijft zoals je hebt geconfigureerd, doet de batterij zijn werk. U hoeft de batterij meestal niet vaker dan eens in de 2-3 jaar te vervangen. De gevallen zijn echter verschillend, dus koop één batterij voor een reserve, zodat u in dergelijke gevallen niet zulke complexe problemen in de systeemeenheid van een personal computer ervaart.

Aanbevolen: