Hoe Kies Je Een Data Recovery-bedrijf?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Data Recovery-bedrijf?
Hoe Kies Je Een Data Recovery-bedrijf?

Video: Hoe Kies Je Een Data Recovery-bedrijf?

Video: Hoe Kies Je Een Data Recovery-bedrijf?
Video: Data Recovery Nederland | Western Digital WD10EAVS | Head Crash | Click Of Death 2024, April
Anonim

Hoe kies je het juiste data recovery bedrijf om niet te betalen voor achterstand, tijd, geld en gedoe te besparen? Het artikel is bedoeld om diegenen te helpen die voor het eerst worden geconfronteerd met het probleem van gegevensherstel.

Laboratorium
Laboratorium

Het is nodig

Internettoegang, telefoon

instructies:

Stap 1

Formuleer uw verzoek correct: bijvoorbeeld "gegevensherstel van harde schijf" of "externe harde schijf wordt niet gedetecteerd", "computer ziet de USB-stick niet", enz.

Stap 2

Probeer te onthouden onder welke omstandigheden de gegevens verloren zijn gegaan: u hebt de USB-flashdrive geformatteerd, de harde schijf laten vallen of de drive begon eerst heel langzaam te werken en werd daarna niet meer gedetecteerd op een computer. Als je een RAID-array hebt, onthoud dan de geschatte configuratie: RAID0, RAID1, RAID10, RAID5, RAID6, hoeveel leden er in de array zaten, waren er HotSpare-schijven, enz.

Stap 3

Typ uw zoekopdracht in een willekeurige zoekmachine, bijvoorbeeld Yandex. Selecteer in de resulterende SERP verschillende sites die u interesseren en bestudeer ze zorgvuldig. Tekenen van bedrijven die professioneel bezig zijn met gegevensherstel (waaraan u uw gegevens veilig kunt toevertrouwen): het bedrijf houdt zich ALLEEN bezig met gegevensherstel (geen reparaties van laptops en tv's, installaties van illegale software, enz.); het bedrijf biedt gratis diagnose en bezorging per koerier, het bedrijf verkoopt geen computers; printers, enz.; voor "transparante" bedrijven is niet-contante betaling mogelijk (naar de rekeningen van de organisatie naar de zichtrekening); betaling alleen voor een positief resultaat en geen betaling voor een gigabyte aan herstelde gegevens. En het allerbelangrijkste: serieuze bedrijven sturen hun specialisten niet om gegevens bij u thuis (of op afstand) te herstellen, met uitzondering van zeldzame gevallen wanneer een specialist vertrekt naar grote bedrijven, waar het verwijderen van media buiten het grondgebied door de veiligheidsdienst. Waarom - in punt 5!

Stap 4

Probeer het bedrijf te bellen en met een specialist te praten. Als u uw probleem nauwkeurig beschrijft, noem dan het schijfmodel, u moet op zijn minst een voorlopige diagnose krijgen. Natuurlijk is het onmogelijk om de kosten te bepalen zonder diagnostiek, maar de bewoording "alles werkt vanaf 500 roebel". moeten waarschuwen.

Stap 5

Ga na of het laboratorium (en de gegevens worden hersteld in laboratoriumomstandigheden) over de benodigde apparatuur beschikt: een cleanroom, laminaire stroomkappen, hardware- en softwaresystemen. Het is onmogelijk om gegevens kwalitatief te herstellen zonder dergelijke apparatuur, en niemand kan ze bij u thuis brengen.

Een serieus laboratorium voor gegevensherstel heeft zeker al het bovenstaande, hoewel het een prijs heeft.

Aanbevolen: