Hoe Kies Je Een Matrix Voor Een Laptop

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Matrix Voor Een Laptop
Hoe Kies Je Een Matrix Voor Een Laptop
Anonim

Een laptopmonitor met een actieve vloeibare kristalmatrix, noemen we gewoon 'matrix'. Elk laptopmodel heeft zijn eigen specifieke lijn, die niet altijd uitwisselbaar is. En daarom, om dit element specifiek voor uw gadget te kiezen, moet u grondig weten welk model het is en al zijn exacte kenmerken.

Hoe kies je een matrix voor een laptop
Hoe kies je een matrix voor een laptop

instructies:

Stap 1

Bepaal welke matrix er op de laptop staat. Om dit te doen, voert u uw laptopmodel in een willekeurige internetzoekmachine in. Vind het op een portal of online winkel, het maakt niet uit. Het belangrijkste is om een beschrijving van de technische kenmerken te vinden. Kijk naar de volgende belangrijke parameters: grootte van de matrijs (in inches). In de regel varieert het van 8 tot 21. Je kunt het ook zelf ontdekken - meet de monitor gewoon diagonaal met een liniaal en deel het resulterende getal door 2,54. Resolutie (aantal pixels) is ook belangrijk. Het ziet er ongeveer zo uit: 800x600; 1280x800; 1440x900. Bepaal het type achtergrondverlichting voor uw laptop. De duurste modellen hebben LED-achtergrondverlichting, terwijl goedkope modellen zijn uitgerust met een lamp. Maar er zijn ook uitzonderingen.

Stap 2

Als het niet mogelijk was om het type matrix via internet te bepalen, demonteer dan de laptop en zie de naam direct op het element zelf. Er zijn veel opties - het kan een of twee lampen zijn, met extra steunen en elektronica.

Stap 3

Selecteer een fabrikant die matrijzen voor uw laptop levert en vind het centrum in uw stad. Bestel hem dan of breng de laptop gewoon naar een erkend centrum, waar specialisten dit belangrijke element zullen vervangen.

Stap 4

Houd er rekening mee dat de meest bekende matrixfabrikanten zijn:

korte aanduiding "B" - AU Optronics - bijvoorbeeld B101AW03, B173RW01.

korte aanduiding "CLAA" - Chunghwa - bijvoorbeeld CLAA101NB03A.

korte aanduiding "N" - Chi Mei - bijv. N156B6-L06 Rev. C1.

korte aanduiding "TX" - Hitachi - bijvoorbeeld TX39D80VC1GAA, TX36D97VC1CAA 14.1”. deze matrices kunnen intern verschillen.

korte aanduiding "LP" - LG Philips - bijvoorbeeld LP101WSA (TL) (B1), LP173WD1 (TL) (A1).

korte aanduiding "LTN" - Samsung - bijvoorbeeld LTN101NT02-101, LTN173KT01.

korte aanduiding "LTD" - Toshiba Matsushita - bijvoorbeeld LTD121EXVV, LTD133EE10000.

Aanbevolen: