Hoe Kies Je Een Processor Voor Een Computer In 2017?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Processor Voor Een Computer In 2017?
Hoe Kies Je Een Processor Voor Een Computer In 2017?

Video: Hoe Kies Je Een Processor Voor Een Computer In 2017?

Video: Hoe Kies Je Een Processor Voor Een Computer In 2017?
Video: Hoe Kies je de BESTE Processor? Intel vs AMD Processor Benchmarks - PC Detective #1 2024, Mei
Anonim

De processor is het hart van je computer of laptop. Het voert softwaretaken uit die op een computer worden gebruikt, verwerkt gegevens en voert computerbewerkingen uit. Daarom moet de keuze van computercomponenten beginnen met de keuze van de processor. Dus om de juiste processor te kiezen, moet u de volgende reeks kenmerken kennen.

Hoe kies je een processor voor je computer
Hoe kies je een processor voor je computer

instructies:

Stap 1

Frequentie.

Deze parameter bepaalt hoeveel bewerkingen de processor in één seconde kan uitvoeren. Daarom is het de moeite waard om maximale aandacht aan dit kenmerk te besteden.

Stap 2

Intern processorontwerp.

Het is noodzakelijk om erachter te komen op welke technologie de processor is geassembleerd, welke reeks functies hij ondersteunt. Als u een upgrade van uw computer uitvoert en besluit de processor te vervangen, moet u het sockettype controleren, anders kunt u de processor niet eens installeren.

Stap 3

Aantal kernen.

Deze eigenschap bepaalt het aantal programma's dat een computer kan starten zonder prestatieverlies. Koop je een computer voor professionele videoverwerking of voor nieuwe games, dan moet het aantal cores maximaal zijn.

Stap 4

Busfrequentie - Geeft de snelheid aan waarmee gegevens van en naar de processor worden overgedragen. Daarom, hoe meer hoe beter.

Stap 5

De processorcache is een speciaal processorgeheugen waarin veelgebruikte informatie wordt opgeslagen. Moderne processors hebben geheugen op twee niveaus - het eerste niveau wordt geassocieerd met de kern en verschilt van het tweede niveau in de hoogste snelheid.

Stap 6

De warmteafvoer van de processor is afhankelijk van zowel het vermogen als de fabricagetechnologie. Deze eigenschap is de moeite waard om op te letten als u besluit de processor in een laptop te vervangen. Dus als in een gewone computer het koelsysteem kan worden vervangen door een perfecter, dan is dat in een laptop nauwelijks mogelijk.

Aanbevolen: