Hoe Kies Je Een Harde Schijf Voor Een Computer?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Harde Schijf Voor Een Computer?
Hoe Kies Je Een Harde Schijf Voor Een Computer?

Video: Hoe Kies Je Een Harde Schijf Voor Een Computer?

Video: Hoe Kies Je Een Harde Schijf Voor Een Computer?
Video: Hoe ruim je snel je harde schijf op? |snellere computer| 2024, April
Anonim

Harde schijven worden gebruikt voor langdurige opslag van informatie op pc's. Bovendien zijn op deze schijven besturingssystemen geïnstalleerd die nodig zijn voor comfortabel werken met een pc.

Hoe kies je een harde schijf voor een computer?
Hoe kies je een harde schijf voor een computer?

instructies:

Stap 1

Selecteer eerst het type harde schijf. Als u uw apparaat als uw primaire opslag wilt gebruiken, moet u een interne harde schijf aanschaffen. Als u niet van plan bent een besturingssysteem op de schijf te installeren, kunt u overwegen een externe HDD aan te schaffen.

Stap 2

Let bij het kiezen van een interne harde schijf op de vormfactor. Gebruik een 2,5-inch harde schijf om het apparaat in een mobiele computer te installeren. Stationaire pc's kunnen schijven met een vormfactor van 3,5 inch aansluiten.

Stap 3

Ontdek de snelheid van de harde schijf. Deze parameter is vooral relevant bij gebruik van een harde schijf als hoofdstation. Er zijn HDD's met zeer hoge gegevensoverdrachtsnelheden. Ze hebben meestal een relatief kleine hoeveelheid geheugen.

Stap 4

Bekijk de specificaties van het moederbord van uw computer. Controleer welke poorten beschikbaar zijn voor het aansluiten van schijven. Dit kunnen SATA- en IDE-interfaces zijn. Selecteer op basis van de ontvangen informatie het gewenste formaat van de harde schijf.

Stap 5

Bedenk hoeveel geheugen een nieuwe harde schijf moet hebben. Nu is het gemakkelijk om schijven met een volume van 1-2 TB te vinden. Schaf zo'n HDD niet aan als u het potentieel ervan niet volledig benut.

Stap 6

Het volgende belangrijke kenmerk is de rotatiesnelheid van de spindels. Bij het werken met kantoortoepassingen is een 5400 rpm harde schijf meer dan voldoende. Deze schijven hebben twee belangrijke voordelen: lage kosten en een relatief laag geluidsniveau.

Stap 7

Gebruik in een gamecomputer een HDD met een spilsnelheid van 7200 rpm. Anders kunnen bepaalde applicaties en games instabiel worden.

Stap 8

Als je hebt gekozen voor een externe harde schijf, zoek dan uit via welke poorten je verbinding maakt met je computer. Om informatie met hoge snelheid over te dragen, koopt u een harde schijf met een USB 3.0- of eSATA-interface.

Aanbevolen: