Hoe De C-schijf Op Een Computer Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De C-schijf Op Een Computer Te Vergroten
Hoe De C-schijf Op Een Computer Te Vergroten

Video: Hoe De C-schijf Op Een Computer Te Vergroten

Video: Hoe De C-schijf Op Een Computer Te Vergroten
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, Mei
Anonim

Bij het installeren van een besturingssysteem wordt station C vaak klein gemaakt, het minimum dat nodig is om de mappen van het systeem en sommige programma's op te slaan. Een zeldzame gebruiker verandert echter de instellingen voor het installeren van games, zodat de vrije ruimte op de C-schijf snel opraakt. Om de partitie te vergroten, gebruikt u een programma voor het werken met harde schijven, bijvoorbeeld Acronis Disk Director.

Hoe de C-schijf op een computer te vergroten
Hoe de C-schijf op een computer te vergroten

Het is nodig

  • - een computer;
  • - het internet;
  • - Acronis-programma.

instructies:

Stap 1

Neem een opstartbare schijf met geïntegreerde Acronis Disk Director. Dit programma is opgenomen in bijna elke systeemschijf. Als u niet over zo'n schijf beschikt, downloadt u de afbeelding van internet en brandt u deze op optische media. Je kunt het vinden op de officiële website van de fabrikant acronis.ru. U kunt deze software op een pc installeren of u kunt deze gebruiken op een opgenomen medium wanneer de computer opstart.

Stap 2

Start uw computer op vanaf een optische schijf. Ga hiervoor naar het BIOS van het moederbord en stel eerst de opstartvolgorde in vanaf het dvd-station en pas daarna vanaf de harde schijf. Sla de wijzigingen op en selecteer na het opnieuw opstarten van de computer het opstarten van Acronis Disk Director op de schijf. Om met dit programma op te starten, selecteert u het juiste item in het menu en drukt u op de Enter-toets.

Stap 3

Wacht tot het programma start. Zoek in het hoofdvenster van het programma de sectie C en selecteer deze. Selecteer in het linkerdeelvenster van het programmavenster tussen de beschikbare bewerkingen "Vergroot vrije ruimte" en klik erop. Geef de partitie op waardoor de ruimte op de C-schijf wordt vergroot, evenals de grootte van het "geknipte" stuk. Het programma staat u niet toe om meer te "knippen" dan beschikbaar is in het sponsorgedeelte. Geef de beste optie aan.

Stap 4

Start de bewerking door op de knop met de afbeelding van de startvlag te klikken. Geef het programma de tijd om de gespecificeerde acties uit te voeren en verlaat het programma door het hoofdvenster te sluiten. Met behulp van Acronis Disk Director kunt u nieuwe partities op de harde schijf maken ten koste van de vrije ruimte op andere partities, partities samenvoegen en kopiëren. Bekijk de programmahulp om meer te weten te komen over alle bewerkingen in detail.

Aanbevolen: