Hoe RAM Op Een Laptop Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe RAM Op Een Laptop Te Vergroten
Hoe RAM Op Een Laptop Te Vergroten

Video: Hoe RAM Op Een Laptop Te Vergroten

Video: Hoe RAM Op Een Laptop Te Vergroten
Video: How to Upgrade laptop RAM and How to Install laptop Memory 2019 - Faster laptop - Beginners 2024, Mei
Anonim

Random Access Memory, of RAM - Random Access Memory - dit is wat uw computer of laptop snel, productief en efficiënt maakt. Met de groei van technologieën nemen de vereisten voor software en computercomponenten toe, dus RAM is misschien niet genoeg en het is nodig om het te vergroten. In dit artikel bekijken we verschillende manieren waarop u het geheugen van uw laptop kunt vergroten.

Hoe RAM op een laptop te vergroten
Hoe RAM op een laptop te vergroten

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst welk type dynamisch RAM het moederbord van uw laptop ondersteunt. Dit kunt u lezen in de technische documentatie die bij de computer is geleverd. Ontdek welk geheugen je nodig hebt voor je laptop - DDR SDRAM, DDR2 SDRAM of DDR3 SDRAM.

Stap 2

Als je de documentatie niet hebt gevonden en de markeringen niet hebt gevonden op de RAM-kaart die al in de laptop zit, kun je het type RAM bepalen door een diagnostisch programma op de computer te installeren (bijvoorbeeld Everest of Aida).

Stap 3

De werkfrequentie is verantwoordelijk voor de prestaties van RAM. Nadat u het juiste type RAM hebt geïdentificeerd, bepaalt u de vereiste werkfrequentie die bij uw laptop past. Als u een extra geheugenkaart installeert en de eerste in de laptop laat, zorg er dan voor dat de werkfrequentie van beide slots samenvalt. Dit is nodig voor de stabiele gezamenlijke werking van twee RAM's. De frequentie mag niet hoger zijn dan het maximum dat door uw moederbord wordt ondersteund.

Stap 4

Om de gekochte RAM-kaart te installeren, koppelt u de laptop los, verwijdert u de batterij en zoekt u het klepje aan de achterkant van de behuizing dat het RAM-compartiment bedekt. Gewoonlijk is zo'n deksel speciaal gemarkeerd met markeringen voor het eenvoudig toevoegen van accessoires, en het is niet moeilijk om het te verwijderen door de schroeven los te draaien met een schroevendraaier. Plaats een nieuwe geheugenkaart in een lege sleuf en klik deze op zijn plaats. Om de geheugenkaart te verwijderen, buigt u de bevestigingen om en trekt u de kaart eruit.

Stap 5

Plaats na installatie het deksel van het compartiment terug, draai de schroeven vast, plaats de batterij in de laptop en sluit deze aan op het lichtnet om te controleren of er nieuwe RAM in het systeem is geïnstalleerd.

Aanbevolen: