Hoe Het RAM-geheugen Van Een Laptop Of Computer Te Vergroten?

Inhoudsopgave:

Hoe Het RAM-geheugen Van Een Laptop Of Computer Te Vergroten?
Hoe Het RAM-geheugen Van Een Laptop Of Computer Te Vergroten?

Video: Hoe Het RAM-geheugen Van Een Laptop Of Computer Te Vergroten?

Video: Hoe Het RAM-geheugen Van Een Laptop Of Computer Te Vergroten?
Video: Hoe vervang ik mijn RAM-geheugen? 2024, April
Anonim

De meeste computergebruikers worden geconfronteerd met het probleem van onvoldoende RAM. Als het niet genoeg is, werkt de computer langzaam, is het onmogelijk om moderne programma's te gebruiken en supertrendy krachtige games te spelen. Omwille hiervan moet u echter geen nieuwe computer kopen, maar kunt u proberen het RAM-geheugen te vergroten.

Hoe het RAM-geheugen van een laptop of computer te vergroten?
Hoe het RAM-geheugen van een laptop of computer te vergroten?

Manieren om RAM te vergroten

Er zijn verschillende methoden die u kunt gebruiken om het RAM-geheugen van uw computer te vergroten. U kunt bijvoorbeeld de BIOS-instellingen gebruiken, waarvan de functionaliteit u in staat stelt om de parameters enigszins uit te breiden en de prestaties van de computer met 5-10% te versnellen. Met verschillende speciaal hiervoor ontworpen hulpprogramma's kunt u ook het RAM-geheugen vergroten. Maar de beste methode is om extra hardwarecomponenten (RAM-kaarten) aan te schaffen en toe te voegen. Om dit te doen, moet u weten of uw computer een extra connector heeft om de kaarten te installeren, en ook geld toewijzen voor de aankoop ervan.

Extra RAM-modules installeren

Voordat u extra "trims" koopt en begint te installeren, moet u weten welk type RAM op uw computer is geïnstalleerd. Er zijn in totaal 3 soorten - DDR1, DDR2, DDR3, waarvan de eerste twee behoorlijk verouderd zijn en op oudere computers worden gebruikt. Moderne pc's gebruiken het DDR3-type RAM. Als er een DDR1- of DDR2-geheugenstrip is geïnstalleerd, zoek er dan precies hetzelfde in een paar mee, want de DDR3-strip heeft verschillende afmetingen en zal niet samenvallen met het slot in het slot.

Bepaal nu zelf of u "lamellen" wilt toevoegen of ze wilt vervangen door nieuwe met meer volume. Er is hier één voorbehoud: het is goed als beide RAM-modules dezelfde gegevens hebben, zoals geheugengrootte, transmissiefrequentie en zelfs dezelfde fabrikant. Deze overlap maakt de Dual Channel-functie mogelijk, die de gegevensoverdrachtsnelheid verdubbelt en de prestaties van uw pc drastisch verbetert.

Houd er rekening mee dat als de computer op een 32-bits besturingssysteem draait, er niet meer dan 3,2 GB geheugen wordt gebruikt. Dus bij het installeren van bijvoorbeeld twee 2 GB-modules wordt het geheugen nog steeds gebruikt in een volume van niet meer dan 3,2 GB. Om het werkgeheugen van de computer volledig te vergroten, moet u het oude verwijderen en een nieuw 64-bits besturingssysteem installeren.

Hoe RAM op een pc te installeren

Voordat u de oude balk verwijdert en vervangt door een nieuwe om het RAM-geheugen van de computer te vergroten, is het een goed idee om statische elektriciteit te verwijderen. Dit kan worden bereikt door tegelijkertijd de verwarmingsradiator en de computersysteemeenheid vast te houden. Installeer vervolgens de geheugenmodule in de sleuf - de klik van het gesloten slot in de sleuf geeft aan dat deze op zijn plaats is "geklikt". Om erachter te komen of je de lat goed hebt gelegd en of je erin geslaagd bent om het RAM-geheugen van de computer te vergroten, voer je een test uit. Dit gaat als volgt: zoek de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad, klik er met de rechtermuisknop op, klik op "Eigenschappen", en u ziet informatie over het RAM-geheugen en de hoeveelheid RAM.

Nu weet u hoe u het RAM-geheugen van uw computer kunt vergroten, wat betekent dat uw pc productiever en ruimer kan worden.

Aanbevolen: