Een Geheugenkaart Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Geheugenkaart Herstellen
Een Geheugenkaart Herstellen

Video: Een Geheugenkaart Herstellen

Video: Een Geheugenkaart Herstellen
Video: Wat is een SD KAART FORMATTEREN? | EMMELY 2024, Mei
Anonim

Elke geheugenkaart of flashstation heeft een controller, wat een gewone microschakeling is. Zo'n microcircuit-controller wordt aangestuurd door het programma. Als u de geheugenkaart op onjuiste wijze uit de computer of andere media verwijdert, zal dit beheerprogramma niet werken. Als gevolg van dergelijke storingen kan er na het aansluiten op een computer een bericht verschijnen dat er geen ruimte op de schijf is, of het volume van de kaart wordt als nul bepaald. Of de geheugenkaart wordt herkend als een onbekend apparaat.

Een geheugenkaart herstellen
Een geheugenkaart herstellen

instructies:

Stap 1

De eerste stap is om het model en de fabrikant van de controller-microschakeling te achterhalen. Dit is nodig om speciale hulpprogramma's te vinden voor het werken met deze controller. Er zijn twee manieren om erachter te komen. De eerste manier is om de behuizing van de flashdrive te openen en de modelnaam van de controller te lezen. Deze gegevens moeten op de behuizing van de microschakeling worden afgedrukt. De tweede manier is om het controllermodel te bepalen aan de hand van speciale VID- (fabrikant-ID) en PID-codes (apparaat-ID). Deze codes zijn ingebed in de firmware van de controller en zijn beschikbaar op elk apparaat. Er zijn veel programma's op internet die deze codes lezen.

Stap 2

Lukt het je om deze codes uit te lezen, dan is de kans groot dat je de beschadigde geheugenkaart kunt herstellen. Dus, als u deze speciale codes leest, zoek dan de fabrikant ervoor. Er zijn speciale databases voor deze databases. Een daarvan is de iFlash-database.

Stap 3

Als je de fabrikant hebt bepaald, zoek dan op internet naar een servicehulpprogramma voor het werken met deze controller-microschakeling. In de regel kan een dergelijk hulpprogramma gratis worden gedownload van de website van de fabrikant.

Stap 4

Nadat u de werking van de microschakeling van de controller hebt hersteld, kunt u proberen de gegevens uit het geheugen te halen. Gebruik hiervoor speciale software voor gegevensherstel. In principe zal elk programma het doen, maar LostFlashFoto is beter.

Stap 5

Als de gegevens beschadigd zijn en niet kunnen worden hersteld, of als ze gewoon niet langer nodig zijn, is het noodzakelijk om te testen op de aanwezigheid van beschadigde sectoren van de geheugenkaart.

Aanbevolen: