Een Netwerk Verbinden Via Een Router

Inhoudsopgave:

Een Netwerk Verbinden Via Een Router
Een Netwerk Verbinden Via Een Router

Video: Een Netwerk Verbinden Via Een Router

Video: Een Netwerk Verbinden Via Een Router
Video: Wifi verbinding maken met een netwerk in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Om snel een lokaal netwerk te configureren zodat laptops en vaste computers die er deel van uitmaken toegang hebben tot internet, is het aan te raden om een router te gebruiken.

Een netwerk verbinden via een router
Een netwerk verbinden via een router

Het is nodig

netwerkkabels

instructies:

Stap 1

Kies eerst de juiste apparatuur. Als u van plan bent om in het toekomstige netwerk apparaten op te nemen die draadloze netwerken ondersteunen, schaf dan een Wi-Fi-router aan. Installeer dit apparaat in een open ruimte en sluit de voeding hierop aan.

Stap 2

Steek de internetkabel in de internetaansluiting (DSL, WAN). Verbind nu met een netwerkkabel de LAN (Ethernet) connector van de router met hetzelfde kanaal van de netwerkkaart van een van de computers of laptops.

Stap 3

Schakel de apparatuur in die is aangesloten op de Wi-Fi-router. Start uw internetbrowser. Open de handleiding van de router en zoek de waarde voor het IP-adres van dit apparaat. Voer deze waarde in de browser in en druk op de Enter-toets.

Stap 4

Om toegang te krijgen tot de apparatuurinstellingen, voert u de login en het wachtwoord in, waarvan u de betekenis ook in de instructies kunt vinden. Open nu het WAN-menu. Volg de aanbevelingen van uw ISP en pas de parameters van dit menu aan om toegang te krijgen tot internet. Bewaar uw invoer.

Stap 5

Ga naar het menu Wi-Fi of Wireless Setup. Creëer je eigen draadloze hotspot. Om dit te doen, voert u de naam in, selecteert u een beveiligingstype en stelt u een wachtwoord in. Sla de instellingen voor dit menu op. Start de Wi-Fi-router opnieuw op als deze bewerking niet automatisch wordt uitgevoerd. Bij oudere modellen moet hiervoor de stroom van het apparaat worden losgekoppeld.

Stap 6

Log opnieuw in op de webgebaseerde interface van de wifi-instellingen van de router. Open het menu Status en zorg ervoor dat het apparaat toegang heeft tot internet.

Stap 7

Gebruik netwerkkabels om desktops aan te sluiten op de Ethernet (LAN)-poorten van de router. Sluit laptops en netbooks aan op een wifi-hotspot. Zorg ervoor dat alle apparaten toegang hebben tot andere computers op het netwerk en internet.

Aanbevolen: