Een Laptop En Een Computer Verbinden Via Een Lokaal Netwerk

Inhoudsopgave:

Een Laptop En Een Computer Verbinden Via Een Lokaal Netwerk
Een Laptop En Een Computer Verbinden Via Een Lokaal Netwerk

Video: Een Laptop En Een Computer Verbinden Via Een Lokaal Netwerk

Video: Een Laptop En Een Computer Verbinden Via Een Lokaal Netwerk
Video: How to Setup or Configure LAN Internet Connection to Laptop or Desktop PC 2024, April
Anonim

Een desktopcomputer en een laptop kunnen op twee manieren worden gecombineerd tot één lokaal netwerk. Meestal gebruiken ze kabelverbindingen of creëren ze een draadloos netwerk met behulp van bepaalde apparaten.

Een laptop en een computer verbinden via een lokaal netwerk
Een laptop en een computer verbinden via een lokaal netwerk

Het is nodig

Wi-Fi-adapter

instructies:

Stap 1

Het is beter om bij de tweede optie te blijven, omdat u hiermee het belangrijkste voordeel van de laptop kunt behouden: de draagbaarheid. Koop een wifi-adapter. In dit geval is bijna elk apparaat voldoende, omdat u geen eigen toegangspunt hoeft te maken. Kies een apparaat om op het moederbord van de computer aan te sluiten of kies voor een USB-adapter.

Stap 2

Sluit de gekochte Wi-Fi-adapter aan op uw computer. Zet uw pc aan en installeer de software die bij uw draadloze hardware is geleverd. Als het ontbreekt, ga dan naar de officiële website van de fabrikant en download daar het benodigde programma of de benodigde stuurprogramma's. Start uw computer opnieuw op zodat de Wi-Fi-adapter alle vereiste functies kan uitvoeren.

Stap 3

Begin met het bouwen van uw draadloze netwerk. In dit geval maakt het helemaal niet uit welk apparaat u als hoofdapparaat kiest. Open het Netwerkcentrum en ga naar het menu "Draadloze netwerken beheren" (werkelijk voor Windows Seven). Klik in het geopende venster op de knop "Toevoegen". Het bevindt zich boven de lijst met bestaande netwerken. Selecteer "Creëer een computer-naar-computer netwerk" en klik op de knop "Volgende".

Stap 4

Vul het verstrekte formulier in. Geef uw netwerknaam op, selecteer een beveiligingstype en voer een wachtwoord in zodat andere gebruikers geen verbinding met u kunnen maken. Vink het vakje aan naast 'Deze netwerkinstellingen opslaan'. Klik volgende . Sluit het venster dat verschijnt.

Stap 5

Schakel het tweede apparaat in. Zoek naar beschikbare draadloze netwerken. Maak verbinding met het netwerk dat u zojuist hebt gemaakt. Stel statische adressen in voor elke draadloze adapter. Hierdoor kunt u snel toegang krijgen tot de ene computer terwijl u vanaf een andere werkt. u hoeft niet constant het toegewezen IP-adres te achterhalen.

Aanbevolen: