Twee Laptops Verbinden Via Een Lokaal Netwerk

Inhoudsopgave:

Twee Laptops Verbinden Via Een Lokaal Netwerk
Twee Laptops Verbinden Via Een Lokaal Netwerk

Video: Twee Laptops Verbinden Via Een Lokaal Netwerk

Video: Twee Laptops Verbinden Via Een Lokaal Netwerk
Video: WINDOWS 10: Draadloos 2 laptops direct verbinden 2024, Mei
Anonim

Het is niet moeilijk om twee laptops zelfstandig via een lokaal netwerk aan te sluiten in een thuis- of kantooromgeving. Zo'n verbinding maakt het mogelijk om snel informatie tussen computers uit te wisselen.

Twee laptops verbinden via een lokaal netwerk
Twee laptops verbinden via een lokaal netwerk

Het is nodig

Je hebt een KKPV-5-kabel van de vijfde categorie nodig, twisted pair, 2 RJ-45-connectoren, krimptang voor 8P8C (RJ-45) connectoren, 2 Ethernet-netwerkcontrollers 100 Mbit, een scherp mes

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat Ethernet-controllers op beide laptops zijn geïnstalleerd. Hun connectoren zijn vergelijkbaar met telefoonconnectoren.

Stap 2

Maak een netwerkkabel. Neem hiervoor de connectoren, kabel en tang. Verwijder met een mes en een tang de oppervlakte-isolatie van de kabel op een afstand van 2 centimeter aan elke kant.

Stap 3

Verdeel vervolgens de aderen in paren en scheid ze in verschillende richtingen. Plaats nu de aderen in de volgende volgorde van links naar rechts: wit-oranje, oranje, wit-groen, blauw, wit-blauw, groen, wit-bruin, bruin.

Stap 4

Zet aan het andere uiteinde een andere reeks op een rij, ook van links naar rechts: wit-groen, groen, wit-oranje, blauw, wit-blauw, oranje, wit-bruin, bruin.

Stap 5

Knip de randen van de aderen af met een tang of een schaar, zodat de lengte van de uitstekende aderen binnen 12-15 mm ligt. Steek daarna de rij aders voorzichtig helemaal in de connector en zorg ervoor dat de aders niet verstrikt raken of met elkaar in contact komen.

Stap 6

Installeer de connector met de ingestoken kabel in de tang en klem ze vervolgens helemaal vast. Hiermee wordt de kabel gerepareerd. Slijp de draden op dezelfde manier, steek ze in de connector en klem ze met een tang vast aan de andere kant van de kabel.

Stap 7

Sluit de laptops aan met de nieuwe gefabriceerde kabel en als dit correct is gedaan, zal de "link" -indicator oplichten. Als deze indicatoren uit zijn of slechts aan één kant, controleer dan de kabel, waarschijnlijk is er een fout gemaakt bij het krimpen.

Stap 8

Installeer stuurprogramma's voor Ethernet-controllers op beide laptops en zorg ervoor dat netwerkadapters zijn ingeschakeld.

Stap 9

Stel uw netwerkverbinding in. Ga hiervoor naar het "Configuratiescherm", open vervolgens "Netwerkverbindingen" en zoek tussen de beschikbare verbindingen "Local Area Connection". Klik met de rechtermuisknop op het pictogram voor deze verbinding en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Markeer "Internet Protocol (TCP / IP)" in het venster en klik op "Eigenschappen". Stel het IP-adres voor de laptop in. Doe nu hetzelfde op de tweede laptop, verander gewoon het laatste cijfer van het IP-adres.

Aanbevolen: