Een Computer En Laptop Verbinden Via Een Router

Inhoudsopgave:

Een Computer En Laptop Verbinden Via Een Router
Een Computer En Laptop Verbinden Via Een Router

Video: Een Computer En Laptop Verbinden Via Een Router

Video: How to connect laptop to router with ethernet cable 2022, December
Anonim

In een situatie waarin je een computer en laptop tot je beschikking hebt, is het aan te raden om een ​​gecombineerd lokaal netwerk aan te leggen. Hiervoor heb je een wifi-router (router) nodig.

Een computer en laptop verbinden via een router
Een computer en laptop verbinden via een router

Het is nodig

  • - Wifi router;
  • - netwerk kabel.

instructies:

Stap 1

Kies een geschikte wifi-router. Bekijk hiervoor de specificaties van de draadloze adapter van je laptop. Mocht je geen handleiding hebben voor een laptop, kijk dan bij de benodigde informatie op de officiële website van de fabrikant van je laptop of deze netwerkadapter.

Stap 2

Besteed speciale aandacht aan de beveiligingsprotocollen en radiotransmissies waarmee de router en draadloze laptopadapter die u koopt, werken.

Stap 3

Sluit de Wi-Fi-router aan op een stopcontact. Schakel de apparatuur in. Zoek het WAN-kanaal (DSL, internet) op de kast. Sluit hier de internetverbinding op aan.

Stap 4

Zoek de Ethernet-poort (LAN). Sluit hem aan op de netwerkadapter van de desktopcomputer. Zet deze pc aan en start de browser. Open de gebruikershandleiding van uw wifi-router. Ontdek het standaard IP-adres van dit apparaat. Voer deze waarde in de adresbalk van uw browser in.

Stap 5

De webinterface voor apparaatinstellingen wordt weergegeven op het beeldscherm. Open het WAN-menu (Internet Setup). Bezoek vooraf het forum van uw provider of neem contact op met de technische ondersteuning. Ontdek de betekenis van de parameters in dit menu. Vul deze waarden in.

Stap 6

Ga naar het menu "Draadloze installatie, Wi-Fi-instellingen". Maak een draadloos toegangspunt. Zorg ervoor dat u het beveiligingsprotocol en het type radiosignaal specificeert dat overeenkomt met de draadloze adapter van uw laptop.

Stap 7

Sla de instellingen op. Start uw wifi-router opnieuw op. Verbind je laptop met het wifi-netwerk dat je zojuist hebt aangemaakt.

Stap 8

Open de netwerkverbindingsinstellingen op uw computer. Geef dit apparaat een statisch IP-adres.

Stap 9

Voer dezelfde configuratie uit als de draadloze netwerkadapter van de laptop. Om van het ene apparaat naar het andere te gaan, drukt u op de Win + R-toetscombinatie en voert u het IP-adres van de computer of laptop in het veld dat verschijnt in, waarbij u vooraf twee backslashes "" plaatst.

Populair per onderwerp