Een Lokaal Netwerk Verbinden Met Een Draadloos Netwerk

Inhoudsopgave:

Een Lokaal Netwerk Verbinden Met Een Draadloos Netwerk
Een Lokaal Netwerk Verbinden Met Een Draadloos Netwerk

Video: Een Lokaal Netwerk Verbinden Met Een Draadloos Netwerk

Video: Een Lokaal Netwerk Verbinden Met Een Draadloos Netwerk
Video: Hoe verbindt u uw SMA omvormer met een lokaal draadloos netwerk? 2024, April
Anonim

Lokale netwerken zijn conventioneel verdeeld in twee hoofdtypen: kabel en draadloos. Voor het gezamenlijke werk van stationaire en mobiele computers is het natuurlijk aan te raden deze netwerken te combineren tot één geheel.

Een lokaal netwerk verbinden met een draadloos netwerk
Een lokaal netwerk verbinden met een draadloos netwerk

Noodzakelijk

  • - doorverbindkabels;
  • - schakelaar;
  • - Wifi router.

instructies:

Stap 1

Er zijn twee hoofdmethoden voor het maken van een bekabelde en draadloze verbinding. In het eerste geval moet u stationaire computers opnieuw aansluiten op de apparatuur die laptops verbindt met een draadloos netwerk. Koppel alle pc's los van de switch of router.

Stap 2

Sluit de losse uiteinden van de patchkabels aan op de LAN-poorten van de wifi-router. Verder werken met het netwerk hangt af van de parameters van de draadloze apparatuur. Als u de DHCP-functie gebruikt, reset dan de parameters van de netwerkkaarten van de computers. Open hiervoor de eigenschappen van de verbinding met de router.

Stap 3

Navigeer naar TCP / IP-opties. Zoek en schakel de functie "Automatisch een IP-adres verkrijgen" in. Activeer nu het item "Automatisch DNS-serveradres verkrijgen". Volg deze stappen met de netwerkkaarten van andere computers.

Stap 4

Als u de DHCP-functie niet gebruikt, stelt u de juiste IP-adreswaarden in voor de netwerkkaarten van de nieuwe computers. Onthoud dat IP-adressen op hetzelfde subnetmasker moeten staan voor een stabiele werking van het internetwerk. Het is het beste om adressen te gebruiken waarvan de eerste drie segmenten overeenkomen.

Stap 5

Als uw Wi-Fi-router niet genoeg LAN-poorten heeft om alle computers aan te sluiten die u nodig hebt, gebruik dan een iets ander netwerkschema. Koop een rechte krimp patchkabel. Gebruik deze om de netwerkhub aan te sluiten op de LAN-poort van de router. Het is noodzakelijk om de switch te gebruiken waarmee de computers van het lokale netwerk zijn verbonden.

Stap 6

Configureer nu de parameters van de netwerkadapters van de benodigde pc's opnieuw. Gebruik hiervoor de methoden die in de vorige stappen zijn beschreven. Nadat de computers zijn verbonden met één netwerk, configureert u de instellingen voor delen. Hierdoor kunt u snel de gewenste bestanden delen en gedeelde netwerkbronnen gebruiken.

Aanbevolen: