Wat Is Bestandssynchronisatie

Inhoudsopgave:

Wat Is Bestandssynchronisatie
Wat Is Bestandssynchronisatie

Video: Wat Is Bestandssynchronisatie

Video: Wat Is Bestandssynchronisatie
Video: SharePoint Friday: Mogelijkheden met Power Automate 2024, April
Anonim

Als de gebruiker informatie heeft die hij van de ene computer naar de andere moet overbrengen, kan het zijn dat hij de gebruikte gegevens moet overdragen zonder extra apparaten, zoals een flashkaart of schijf. Om dergelijke problemen op te lossen, is er een gegevenssynchronisatieproces.

Wat is bestandssynchronisatie
Wat is bestandssynchronisatie

Bestandssynchronisatie is het proces waarbij twee of meer mappen dezelfde bestanden bevatten. Wanneer u een bestand in een map toevoegt, verwijdert of wijzigt, wordt het tijdens de synchronisatie toegevoegd, verwijderd of gewijzigd in alle andere mappen.

Met andere woorden, het bestandssynchronisatiemechanisme is ontworpen om synchroon met gegevens van verschillende werkstations te werken, zonder het gebruik van verwisselbare media - flashkaarten of schijven.

Het werkelijke resultaat van bestandssynchronisatie is de synchronisatie van dezelfde versie van het bestand met de meest recente datum van aanmaak of wijziging in alle gesynchroniseerde mappen.

Hoe synchroniseer ik bestanden en mappen?

De essentie van bestandssynchronisatie komt neer op het registreren op een van de zogenaamde cloudservices waarmee je bestanden kunt synchroniseren en het vervolgens verplaatsen van gebruikersgegevens naar de server van een dergelijke service.

Momenteel is er een snelle ontwikkeling van cloudservices, die in de strijd om gebruikers een verscheidenheid aan aanvullende services bieden. Gemiddeld bieden de services tot 10 GB gratis cloudopslag voor bestandssynchronisatie. Dit volume is voldoende om de belangrijkste informatie op te slaan.

De meest populaire opslagdiensten zijn Dropbox, SkyDrive, Yandex Drive, SugarSync, Mail.ru Cloud en Google Drive.

Om alle apparaten te synchroniseren, moet u op elk van hen een speciaal programma installeren, dat u kunt downloaden van een van de services. Dit programma maakt een gebruikersmap aan waarin alle documenten worden opgeslagen. Ze worden geüpload naar een speciale opslag op internet, van waaruit ze overal ter wereld beschikbaar zijn voor de gebruiker.

Synchronisatie zorgt ervoor dat bestanden identiek zijn op alle apparaten die zijn verbonden met dezelfde cloudservice. Als er bijvoorbeeld informatie verandert in een van de bestanden op de server, wordt dit bestand automatisch bijgewerkt op alle computers die zijn aangesloten op de synchronisatieservice.

Voordelen van gegevenssynchronisatie

Het belangrijkste voordeel van synchronisatie is gegevensbescherming. Zelfs als de computer uitvalt of de flashcard kwijtraakt, blijven de documenten veilig op de server.

Synchronisatie opent ook nieuwe mogelijkheden voor gemakkelijke bestandsuitwisseling tussen gebruikers. Om dit te doen, moet u een link naar het vereiste document verzenden, waarna het via dit document beschikbaar is voor een andere gebruiker.

Een ander belangrijk voordeel van het synchroniseren van gegevens is de mogelijkheid om met dezelfde informatie op verschillende apparaten te werken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het voortdurend overdragen ervan.

Aanbevolen: