Wat Is Een Server En Wat Zijn De Functies Ervan?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Server En Wat Zijn De Functies Ervan?
Wat Is Een Server En Wat Zijn De Functies Ervan?

Video: Wat Is Een Server En Wat Zijn De Functies Ervan?

Video: Wat Is Een Server En Wat Zijn De Functies Ervan?
Video: Wat is een server? Servers versus desktops uitgelegd 2024, April
Anonim

Vaak moeten computergebruikers vertrouwd raken met de basisfuncties en definities ervan. Dergelijke kennis draagt bij aan het gemakkelijke gebruik van zowel internet als de computer zelf. Ten eerste is het de moeite waard om te leren wat een server is en wat zijn functies zijn.

Wat is een server en wat zijn de functies ervan?
Wat is een server en wat zijn de functies ervan?

Serverdefinitie

Een server is een computer die constant aan staat en bepaalde acties uitvoert die door gebruikers zijn gespecificeerd. Het bevindt zich in de serverruimte, waar gespecialiseerd personeel de prestaties bewaakt en onderhoudt. Omdat de werking van dit apparaat continu is, wordt er constant een enorme stroom informatie verwerkt en opgeslagen. Daarnaast wordt de status van de data gemonitord en worden allerlei systeem- en serverproblemen verholpen.

Functies

De server is onderverdeeld in verschillende typen, die elk hun eigen functie vervullen, namelijk het eindeloze werk. De zogenaamde webserver bevat alle sites die op internet staan en geeft gebruikers eenvoudig toegang tot alle pagina's. In feite is hij een tussenpersoon tussen jou en de site.

De gameserver verzamelt, bewaart en verwerkt informatie uit videogames en video-informatie. Het zorgt voor communicatie tussen spelers en maakt communicatie in een bepaald spel mogelijk. Een treffend voorbeeld van de toepassing van deze server is het populaire spel "Counter-Strike".

De mailserver werkt op inkomende en uitgaande e-mails in e-mail. Om de benodigde site op internet te vinden, gebruikt iedereen vaak het bekende "www". Bij zo'n verzoek wordt de www-server bij het werk betrokken, die de informatie direct verwerkt en het resultaat geeft.

Voor het opslaan, zoeken en verspreiden van informatie is een fileserver nodig. Het slaat bestanden op die het internet bevat, inclusief muziekbestanden, afbeeldingen, verschillende documenten, enzovoort.

Alle informatie en gegevens die deze computer bevat, moeten beveiligd zijn, en hiervoor is er ook een aparte beveiligingsserver.

Wanneer een computer of internet draait, zijn er meerdere servers tegelijk bij betrokken. Met de hulp van één wordt de communicatie tussen alle anderen uitgevoerd. Het gebeurt op de volgende manier. Eén server communiceert met anderen om samen te werken om dingen snel voor elkaar te krijgen. Alle informatie wordt verstrekt in overeenstemming met bepaalde standaarden van het wereldwijde web.

Zoals u kunt zien, is de server een onmisbaar apparaat dat internet, organisatie tussen computers en tussen gebruikers mogelijk maakt. De geleverde serverdiensten zijn niet zo zichtbaar, maar zijn dringend nodig.

Aanbevolen: