Wat Is Spam En Wat Is Het Gevaar?

Wat Is Spam En Wat Is Het Gevaar?
Wat Is Spam En Wat Is Het Gevaar?

Video: Wat Is Spam En Wat Is Het Gevaar?

Video: Wat Is Spam En Wat Is Het Gevaar?
Video: spam, wat nu? 2024, April
Anonim

Het woord "spam" is bekend bij elke gebruiker die een e-mailaccount of een profiel op een sociaal netwerk heeft. Laten we verduidelijken wat spam is en wat het gevaar is, zodat u zich later geen zorgen hoeft te maken over verloren geld en bestanden.

Wat is spam en wat is het gevaar?
Wat is spam en wat is het gevaar?

Het is interessant dat dit woord vaak verkeerd wordt gebruikt door gebruikers, bijvoorbeeld bij het communiceren, woorden die niet gerelateerd zijn aan het onderwerp communicatie, kunnen door een ongeletterde gesprekspartner spam worden genoemd. In feite kunnen alleen persoonlijke berichten met een reclamekarakter spam worden genoemd. Het zijn juist zulke brieven die per e-mail, via sociale netwerken of instant messaging-programma's (zoals ICQ) ongevraagd kunnen binnenkomen, met reclame voor diensten, goederen, sites, en spam genoemd kunnen worden.

Natuurlijk ergeren moderne gebruikers zich alleen aan dergelijke advertenties, maar ze worden nog steeds gebruikt om producten te promoten. Spam wordt ook gebruikt om een concurrent te belasteren en een negatieve indruk te wekken bij potentiële klanten.

Spam wordt actief gebruikt door fraudeurs, daarom moet elke gebruiker op zijn hoede zijn voor het ontvangen van een ongevraagde en onverwachte brief. Zelfs als een onverwachte brief er op het eerste gezicht fatsoenlijk uitziet, moet men bedenken dat oplichters via spam onder een min of meer overtuigend voorwendsel geld kunnen lokken, evenals persoonlijke informatie (bijvoorbeeld wachtwoorden en logins van betalingssystemen, persoonlijke accounts van verschillende diensten, enz.).). Ook worden met behulp van dergelijke brieven virussen verzonden, van min of meer veilige grappen tot serieuze grappen die voor de gebruiker belangrijke bestanden kunnen stelen of onherstelbaar kunnen beschadigen.

Wat te doen om te voorkomen dat u belangrijke informatie of geld verliest?

1. Gebruik een antivirusprogramma, maar onthoud dat antivirus geen wondermiddel is, dat wil zeggen, start geen programma's en open geen bestanden als ze door een onbekende persoon zijn verzonden of als een brief van vrienden er verdacht uitziet.

2. Volg geen links uit brieven. Ga in uw persoonlijke account alleen naar de link die u tijdens de registratie heeft gekregen om informatie over betalingen te ontvangen en te doen.

3. Beantwoord geen verdachte brieven, anders wordt de hoeveelheid spam in het beste geval vertienvoudigd.

4. Maak een aparte elektronische mailbox aan voor communicatie op internet (registratie op forums, webwinkels) en een aparte voor belangrijke betalingsgegevens (bericht ontvangen van een bank, ontvangen van overheidsdiensten, etc.).

Aanbevolen: