Wat Is Een IP-adres, Waar Komen Ze Vandaan En Wat Zijn Ze?

Wat Is Een IP-adres, Waar Komen Ze Vandaan En Wat Zijn Ze?
Wat Is Een IP-adres, Waar Komen Ze Vandaan En Wat Zijn Ze?

Video: Wat Is Een IP-adres, Waar Komen Ze Vandaan En Wat Zijn Ze?

Video: Wat Is Een IP-adres, Waar Komen Ze Vandaan En Wat Zijn Ze?
Video: What Is An IP Address u0026 How Does It Work?!? 2024, April
Anonim

De snelle ontwikkeling van internet heeft ertoe geleid dat miljarden gebruikers over de hele wereld er toegang toe hebben gekregen. Een groot aantal computers is tegelijkertijd op het netwerk aangesloten, dus het is nodig om ze te identificeren.

Wat is een IP-adres, waar komen ze vandaan en wat zijn ze?
Wat is een IP-adres, waar komen ze vandaan en wat zijn ze?

U besloot naar uw favoriete site te gaan, klikte op de link die in de browser was opgeslagen en hier is een bekende pagina voor u. Alles is eenvoudig, handig, toegankelijk. Maar hoe bent u precies op de site terecht gekomen waarin u geïnteresseerd bent?

Om elke computer op het netwerk op elk moment te kunnen identificeren en niet in de war te raken, werd aan het begin van het internet de zogenaamde ip-adressering geïntroduceerd. Elke computer krijgt bij aansluiting op het netwerk een ip-adres: het is belangrijk dat er zich niet tegelijkertijd in het netwerk twee computers met hetzelfde ip bevinden.

Voor een computer is een ip-adres hetzelfde als een postadres voor een huis. Het is dankzij het unieke karakter van elk ip-adres dat het mogelijk wordt om informatie nauwkeurig van de ene computer naar de andere over te dragen, terwijl de datapakketten precies aankomen zoals bedoeld, zonder onderweg te verdwalen en zonder bij andere computers te komen.

De toewijzing van ip-adressen wordt afgehandeld door ICANN, oftewel The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers. Het is deze organisatie die adressenreeksen toewijst aan providers die ze al onder gebruikers verdelen.

U moet weten dat ip-adressen zijn onderverdeeld in statisch en dynamisch. Statische worden voor een lange tijd toegewezen: als u een statisch adres heeft, kunt u uw computer uitschakelen en vervolgens opnieuw verbinding maken met het netwerk - u hebt nog steeds hetzelfde IP-adres. Dynamische adressen worden alleen toegewezen als u online bent. Wanneer u de internetverbinding verbreekt en opnieuw verbinding maakt, heeft u mogelijk al een ander adres. Dit type adressering wordt met name gebruikt door mobiele operators.

Een typisch netwerkadres bestaat uit vier groepen getallen gescheiden door punten, bijvoorbeeld 85.26.183.222. U kunt op elk moment uw eigen adres bepalen door naar een van de vele ip-bepalingsdiensten te gaan.

Waarom wordt niet het ip-adres in de adresbalk van de browser ingevuld, maar de domeinnaam? Dit wordt uitsluitend gedaan voor het gemak van gebruikers, de domeinnaam is veel gemakkelijker te begrijpen en te onthouden. Als je de link volgt, gaat het verzoek eerst naar de DNS-server, die informatie over domeinnamen en de bijbehorende ip-adressen opslaat. De server stuurt de informatie via het ip-adres naar de browser en de browser gaat naar de site waarin u geïnteresseerd bent. U kunt op de site komen door het ip-adres in de adresbalk in te voeren.

Aanbevolen: