Wat Is Een Webcam

Wat Is Een Webcam
Wat Is Een Webcam

Video: Wat Is Een Webcam

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: 5 Best WEBCAMS 2021 2023, Februari
Anonim

Een webcam is een apparaat dat is ontworpen om in realtime een afbeelding vast te leggen en naar internet te verzenden. De meeste webcams hebben de functionaliteit van digitale camera's en camcorders.

Wat is een webcam
Wat is een webcam

De meeste webcams zijn aangesloten op een vaste computer of laptop. Er zijn mobiele computers met een ingebouwde webcam. Meestal werken deze apparaten met speciale toepassingen. Dit kunnen universele messengers zijn, zoals Skype, of speciale hulpprogramma's die zijn ontworpen om alleen met bepaalde cameramodellen te werken.

De meeste 'thuis'-webcams zijn ontworpen om beelden naar het netwerk uit te zenden of om specifieke momenten vast te leggen. Er zijn complexere analogen, uitgerust met bewegingssensoren en andere extra apparaten. Deze cameramodellen kunnen worden gebruikt in beveiligingssystemen.

In 1991 werd voor het eerst het gebruik van een webcam geregistreerd. Moderne webcams worden gebruikt voor communicatie tussen mensen in gevallen waarin het nodig is om video in realtime te verzenden. Sommige camera's zijn geïnstalleerd om specifieke objecten te bewaken. Hierdoor kunt u op het juiste moment de staat van het gewenste gebied in de gaten houden met behulp van externe toegang tot de webcam.

Momenteel kunt u modellen van webcams vinden die hun eigen bewegingssensoren en andere sensoren hebben. Dergelijke apparaten worden actief gebruikt in gameconsoles, waardoor je de gameplay kunt besturen zonder een joystick of andere manipulatoren te gebruiken.

Het meest interessante type webcam is de netwerkcamera. Het kan functioneren als een stand-alone webserver. De mogelijkheden van zo'n apparaat omvatten automatische scherpstelling op een specifiek object, een eigen IP-adres en het besturen van een webcam met behulp van een externe computer. In de meeste gevallen kunt u de IP-camera niet alleen in- of uitschakelen, maar zelfs de positie en bedrijfsparameters wijzigen.

Populair per onderwerp