Het Afsluiten Van Een Computer Ongedaan Maken?

Inhoudsopgave:

Het Afsluiten Van Een Computer Ongedaan Maken?
Het Afsluiten Van Een Computer Ongedaan Maken?

Video: Het Afsluiten Van Een Computer Ongedaan Maken?

Video: Het Afsluiten Van Een Computer Ongedaan Maken?
Video: Can You DESTROY Your Computer by Deleting ONE File? 2024, April
Anonim

De bewerking van het annuleren van het afsluiten van de computer kan worden uitgevoerd met behulp van standaardtools van het Microsoft Windows-besturingssysteem en vereist geen extra software van derden.

Het afsluiten van een computer ongedaan maken?
Het afsluiten van een computer ongedaan maken?

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Alle programma's" om de bewerking uit te voeren om het afsluiten van de computer te annuleren.

Stap 2

Selecteer "Standaard" en selecteer vervolgens "Opdrachtprompt".

Stap 3

Voer afsluiten /? en druk op de softkey met het label Enter om de opdracht te bevestigen.

Stap 4

Maak uzelf vertrouwd met de parameters van het hulpprogramma voor afsluiten, waarvan de belangrijkste zijn: - s - sluit de computer af;

- t - tijd waarna de computer wordt uitgeschakeld in seconden;

- a - stopzetting annuleren.

Stap 5

Gebruik de opdracht shutdown -a om het afsluiten van de computer te annuleren of gebruik de opdracht shutdown -s -t7200 om de computer na twee uur af te sluiten.

Stap 6

Ga terug naar het hoofdmenu Start om een alternatieve afsluiting ongedaan te maken en ga naar Uitvoeren om de opdrachtregeltool te gebruiken.

Stap 7

Typ shutdown -a in het veld Openen en klik op OK om de geselecteerde opdracht te bevestigen.

Stap 8

Let erop dat de laatst ingevoerde commando's in het geheugen van de computer worden opgeslagen, d.w.z. bij verder gebruik van de geselecteerde opdracht is het voldoende om de eerste letters van de opdracht in te voeren en deze vervolgens eenvoudig aan te geven in het servicemenu van de toepassing.

Stap 9

Gebruik de opdrachtwaarde -l om uit te loggen bij de huidige gebruikerssessie, waarbij de parameter -m op de opdracht prioriteit geeft en toestaat dat de sessie wordt afgemeld bij de externe computer.

Stap 10

Gebruik de opdracht -f om actieve toepassingen geforceerd te stoppen en gebruik de parameter -r om de computer opnieuw op te starten.

Stap 11

Gebruik de waarde van de parameter -c om het bericht te genereren dat wordt weergegeven in het toepassingsvenster voor afsluiten.

Aanbevolen: