Hoe De Woordafbreking Van Een Woord Ongedaan Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Woordafbreking Van Een Woord Ongedaan Te Maken?
Hoe De Woordafbreking Van Een Woord Ongedaan Te Maken?

Video: Hoe De Woordafbreking Van Een Woord Ongedaan Te Maken?

Video: Hoe De Woordafbreking Van Een Woord Ongedaan Te Maken?
Video: How To Turn Hyphenation On Or Off In Microsoft Word 2024, April
Anonim

Om ervoor te zorgen dat het document overeenkomt met de geaccepteerde nomens of er gewoon aantrekkelijker uitziet, is het niet voldoende om alleen de tekst in te voeren, u moet ervoor zorgen dat deze correct is opgemaakt. Microsoft Office Word en Microsoft Office Excel hebben mogelijk enkele standaardvoorkeuren voor tekstterugloop. Als u deze optie niet nodig heeft, kunt u de woordafbreking ongedaan maken.

Hoe de woordafbreking van een woord ongedaan te maken?
Hoe de woordafbreking van een woord ongedaan te maken?

instructies:

Stap 1

In een Microsoft Office Word-document kan tekstterugloop worden geconfigureerd voor woorden in een zin en voor lettergrepen in een enkel woord. Afbreekbeheertools bevinden zich in het dialoogvenster Alinea en het venster Woordafbreking. Ze worden op verschillende manieren genoemd.

Stap 2

Om het dialoogvenster "Alinea" te openen, gaat u naar het tabblad "Home" en klikt u in het veld "Alinea" op de knop met de pijl. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Positie op pagina" en plaats de markering in het veld tegenover het item "Voorkom automatische woordterugloop" in het gedeelte "Uitzonderingen opmaak".

Stap 3

Het venster "Alinea" kan ook op een andere manier worden opgeroepen: selecteer het tekstfragment dat u wilt wijzigen, of de hele tekst en klik met de rechtermuisknop in het document. Selecteer "Alinea" in het vervolgkeuzemenu. Herhaal de stappen beschreven in de tweede stap, pas de nieuwe instellingen toe door op de OK-knop in de rechterbenedenhoek van het venster te klikken.

Stap 4

Om het automatisch afbreken van woorden met lettergrepen te verbieden, gaat u naar het tabblad "Pagina-indeling", in het gedeelte "Pagina-instellingen", klikt u met de linkermuisknop op het opschrift "Afbreking". Stel in het vervolgkeuzemenu de markering in tegenover het item "Nee". Om uw eigen parameters in te stellen, selecteert u het item "Afbrekingsparameters". Als u een stuk tekst selecteert voordat u het bewerkt, zijn de wijzigingen alleen van invloed op het stuk tekst. Als u de tekst niet selecteert, worden de wijzigingen toegepast op het hele document.

Stap 5

Om ervoor te zorgen dat de tekst er organisch uitziet in de cellen van een Microsoft Office Excel-document, worden meestal de juiste instellingen voor de cellen ingesteld. Om woordterugloop in een cel ongedaan te maken, plaatst u de muiscursor in de gewenste cel en klikt u er met de rechtermuisknop op. Selecteer "Cellen opmaken" in het vervolgkeuzemenu. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Uitlijning" en verwijder de markering uit het veld "Wrap by words" in het gedeelte "Weergave". Klik op OK om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden.

Aanbevolen: