Het Afsluiten Van De Computer Versnellen?

Inhoudsopgave:

Het Afsluiten Van De Computer Versnellen?
Het Afsluiten Van De Computer Versnellen?

Video: Het Afsluiten Van De Computer Versnellen?

Video: Het Afsluiten Van De Computer Versnellen?
Video: Computer automatisch afsluiten windows 10 2024, April
Anonim

Na verloop van tijd duurt het langer om het besturingssysteem op te starten en af te sluiten. Dit is voornamelijk te wijten aan de verstopping die wordt veroorzaakt door een groot aantal toepassingen die op uw pc zijn geïnstalleerd. Het in- en uitschakelen van uw computer kan natuurlijk sneller.

Het afsluiten van de computer versnellen?
Het afsluiten van de computer versnellen?

instructies:

Stap 1

Gebruik een programmatische methode om het afsluiten van uw computer te versnellen. Om dit te doen, moet u enkele manipulaties uitvoeren met het systeemregister. Ga naar het menu Start-knop, selecteer Uitvoeren. Typ regedit bij de opdrachtprompt. U ziet een venster met de mappen van het systeemregister van uw pc.

Stap 2

Zoek de map HKEY_LOCAL_MACHINE. Vouw de directorystructuur uit. Zoek dan SYSTEEM / Currentcontrolset / Control / Session Manager / Memorymanagemet. Zoek de map PrefetchParameters. Klik er een keer op.

Stap 3

Zoek vervolgens de regel EnablePrefetcher. Klik erop met de rechtermuisknop. Selecteer in het contextmenu het item "Wijzigen". Er verschijnt een venster met de waarde 3. Vervang het door 5. Daarna zal de computer sneller opstarten en afsluiten.

Stap 4

Pas het autorun-menu aan. Het systeem start automatisch sommige applicaties wanneer het opstart. Vervolgens, wanneer het systeem wordt opgestart, leven deze applicaties in het systeemvak. Om de computer sneller uit te schakelen, moet u de autorun opschonen, d.w.z. verwijder al die applicaties die u niet vaak of helemaal niet gebruikt.

Stap 5

Ga naar het menu Start-knop, selecteer Uitvoeren. Typ msconfig bij de opdrachtprompt en druk op Enter. Er verschijnt een menu voor je. Selecteer daarin het item "Autostart". Verwijder alle applicaties waarvan u denkt dat ze niet nodig zijn.

Stap 6

Gebruik solid-state schijven als systeemschijven om uw computer sneller af te sluiten. Omdat dit type media geen bewegende delen heeft, zullen ze daarom sneller werken. Maar er zijn natuurlijk enkele nuances. Dit type harde schijf heeft een schrijfcycluslimiet. Als u drie tot vier jaar op een stabiele harde schijf rekent, lost deze methode om het probleem op te lossen zichzelf automatisch op.

Aanbevolen: