Een Actie Op Een Computer Ongedaan Maken

Inhoudsopgave:

Een Actie Op Een Computer Ongedaan Maken
Een Actie Op Een Computer Ongedaan Maken

Video: Een Actie Op Een Computer Ongedaan Maken

Video: Een Actie Op Een Computer Ongedaan Maken
Video: Microsoft Excel: Acties Ongedaan Maken - Les 7 | Gratis Cursus 2024, April
Anonim

Werkend op een computer kan de gebruiker besluiten dat hij een actie of een bepaald commando ongedaan moet maken. Annuleringsmethoden zijn afhankelijk van de toepassing of component waarmee het werkte.

Een actie op een computer ongedaan maken
Een actie op een computer ongedaan maken

instructies:

Stap 1

In het geval dat u de laatste actie ongedaan moet maken die is uitgevoerd in een tekst-, grafische editor, browser, 3D-modelleringstoepassing of een ander programma dat is ontworpen om gegevens in te voeren en/of te bewerken, zoekt u het item "Bewerken" in de bovenste menubalk en selecteert u de opdracht "Annuleren" in het contextmenu. Hetzelfde geldt voor opdrachten die worden uitgevoerd in een geopend mapvenster.

Stap 2

Verken de programma-interface, er kunnen knoppen op de werkbalk zijn om de laatste opdracht ongedaan te maken en opnieuw uit te voeren. Ze zien er meestal uit als afgeronde pijlen naar boven en beneden of pijlen naar rechts en links. Verplaats de cursor naar zo'n knop en houd deze een paar seconden vast - een tooltip helpt je te begrijpen of je de juiste knop hebt gekozen. Heel vaak kunnen de laatste acties ongedaan worden gemaakt met de sneltoetsen Ctrl en Z of Ctrl, alt="Image" en Z.

Stap 3

Als u een bestand verwijdert, kunt u proberen de verwijdering ongedaan te maken zoals beschreven in de eerste stap, of het herstellen vanuit de prullenbak op uw bureaublad. Open het onderdeel Prullenbak, zoek het verwijderde bestand en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het contextmenu de opdracht "Herstellen". Wanneer een programma van de computer is verwijderd, moet het opnieuw worden geïnstalleerd.

Stap 4

Als u met systeemcomponenten of gecorrigeerde instellingen in een toepassing hebt gewerkt en erin geslaagd bent om nieuwe instellingen toe te passen, is het onmogelijk om deze ongedaan te maken. U moet onafhankelijk de parameters retourneren die zijn ingesteld voordat de wijzigingen werden aangebracht of de standaardwaarden instellen door op de bijbehorende knop te klikken. Als u nog niet op de knop OK of Toepassen hebt geklikt, klikt u gewoon op de knop Annuleren.

Stap 5

In die toepassingen waarbij de opdracht binnen een bepaalde tijdsperiode moet worden uitgevoerd (een nieuw programma installeren, de schijf defragmenteren, het systeem scannen op bestanden die met virussen zijn geïnfecteerd), moet u het proces onderbreken en het venster sluiten. Dit kan door op de knop "Stop", "Stop", "Annuleren" te klikken. Als er een verzoekvenster verschijnt, bevestigt u uw acties daarin.

Aanbevolen: