Een Snelkoppeling Voor Afsluiten Maken Voor Windows 8

Inhoudsopgave:

Een Snelkoppeling Voor Afsluiten Maken Voor Windows 8
Een Snelkoppeling Voor Afsluiten Maken Voor Windows 8

Video: Een Snelkoppeling Voor Afsluiten Maken Voor Windows 8

Video: Een Snelkoppeling Voor Afsluiten Maken Voor Windows 8
Video: Windows 8 Afsluit Knop Maken 2024, April
Anonim

Als je goed kijkt naar de Windows 8-menu's, zul je zien dat dit besturingssysteem nog gemakkelijker te gebruiken is dan zijn voorganger Windows 7. Door snelkoppelingen te maken, wordt het werken op de computer nog handiger en gemakkelijker.

Een snelkoppeling voor afsluiten maken voor Windows 8
Een snelkoppeling voor afsluiten maken voor Windows 8

Veel van de functies in de nieuwste versie van Windows zijn zeker aanzienlijk verbeterd, evenals het esthetische uiterlijk. Daarnaast zijn er enkele nieuwe functies beschikbaar gekomen.

Tegelijkertijd waren er enkele nadelen. Een van hen wordt meteen duidelijk - het nieuwe ontwerp staat u niet toe om de computeruitschakelknop onmiddellijk te vinden. Dit komt door het feit dat Microsoft-vertegenwoordigers besloten om de bekende "Start" -knop af te schaffen, terwijl veel van de vorige knoppen en functies werden verwijderd. Daarom moet de gebruiker in de achtste versie eerst naar de Charms-balk gaan, vervolgens naar het menu "Instellingen" en daar op de uitschakelknop drukken.

Op het eerste gezicht lijkt dit een eenvoudige taak en best goed te doen op tablets (die zelden worden uitgeschakeld door eigenaren). Deze instelling is echter uiterst onhandig op computers en laptops.

Maak een snelkoppeling om de computer uit te schakelen en opnieuw op te starten

Gelukkig is er een gemakkelijke manier om een apparaat op Windows 8 uit te schakelen, en je hoeft niet op alt="Image" + F4 te drukken. De essentie is om een snelkoppeling voor afsluiten voor Windows 8 te maken met een ingebouwde opdracht, die zich op het startscherm, de taakbalk, het bureaublad en ergens anders kan bevinden.

Als u een snelkoppeling voor afsluiten in Windows 8 wilt maken, klikt u met de rechtermuisknop op de geselecteerde locatie en gaat u naar Nieuw> Snelkoppeling. Typ shutdown / s / t 0 en klik op Volgende en geef vervolgens een naam op voor uw snelkoppeling (Shutdown of wat u ook kiest).

Om het aan de taakbalk vast te pinnen, klikt u er met de rechtermuisknop op en sleept u het naar buiten met de cursor. Eén klik is voldoende om de computer uit te zetten.

Alternatieve plaatsing

Als alternatief kunt u de gemaakte snelkoppeling op het startscherm laten staan. In dit geval kunt u de uitschakelknop gebruiken om verschillende acties uit te voeren, zoals opnieuw opstarten of het apparaat in de slaapstand zetten.

Houd er echter rekening mee dat er geen manier is om het afsluiten van de computer te onderbreken of opnieuw op te starten nadat u op de snelkoppeling hebt geklikt. Dit betekent dat u per ongeluk klikken moet voorkomen. Anders kunnen niet-opgeslagen gegevens permanent worden verwijderd.

Als je wilt, kun je ook een snelkoppeling voor afsluiten, opnieuw opstarten en winterslaap maken in de vorm van een tegel op het startscherm van Windows 8, maar dit is iets moeilijker te bereiken.

Aanbevolen: