Hoe De Taakplanner Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakplanner Te Herstellen
Hoe De Taakplanner Te Herstellen

Video: Hoe De Taakplanner Te Herstellen

Video: Hoe De Taakplanner Te Herstellen
Video: Windows Task Scheduler Explained 2024, Mei
Anonim

De Taakplanner in het Windows-besturingssysteem is ontworpen om de werking van programma's en het systeem zelf volgens een bepaald schema te organiseren. U kunt een specifieke toepassing instellen om op het juiste moment automatisch te starten, bijvoorbeeld een notitieboekje met een geschreven felicitatie voor de verjaardag van uw collega. De Taakplanner is ingebouwd in het besturingssysteem en kan niet afzonderlijk worden gedownload en aangesloten.

Hoe de taakplanner te herstellen
Hoe de taakplanner te herstellen

Het is nodig

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat de Scheduler-systeembestanden in de map C: WindowsSystem32 staan. Deze omvatten schedsvc.dll, mstask.dll en schedcli.dll, en de belangrijkste schtasks.exe. Als er geen dergelijke bestanden zijn, probeer ze dan handmatig in de opgegeven map te "plaatsen" door ze van de Windows-schijf te kopiëren. Als u de systeembestanden niet op uw pc ziet, schakelt u de weergave in op het tabblad "Mapweergave".

Stap 2

Controleer de integriteit van systeembestanden en mappen. De opdracht sfc / scannow die op de opdrachtregel is ingevoerd, begint de inhoud van systeemmappen te controleren op corruptie. Als de bestanden tekenen van schade vertonen, herstelt het systeem ze vanaf de back-up. Profiteer van het ingebouwde herstel van het besturingssysteem. Draai de status van het besturingssysteem terug naar de tijd dat de Scheduler actief was. Om dit te doen, moet u een herstelpunt van een eerdere datum selecteren. U kunt het hulpprogramma voor herstel vinden in "Start" - "Alle programma's" - "Onderhoud" - "Systeemback-up en -herstel".

Stap 3

In geval van ernstige schade aan systeembestanden, is het optimaal om Windows opnieuw te installeren door persoonlijke gegevens naar een andere partitie te kopiëren. U kunt het zelf doen als u een gelicentieerde besturingssysteemschijf hebt. Probeer back-ups te maken van alle informatie die zich op uw computer bevindt.

Stap 4

Er zijn veel organisatorprogramma's voor het maken van een virtueel programmaschema. Gebruik een zoekmachine en download programma's van internet. Negeer de waarschuwingen van het antivirusprogramma niet, anders loopt u het risico een virus in het systeem te introduceren. Probeer gelicentieerde antivirussoftware te gebruiken om uw pc volledig te beschermen.

Aanbevolen: