Hoe De Taakplanner Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe De Taakplanner Te Installeren
Hoe De Taakplanner Te Installeren

Video: Hoe De Taakplanner Te Installeren

Video: Hoe De Taakplanner Te Installeren
Video: How To Use Task Scheduler On Windows10 | Auto Start Programs or Scripts 2024, Mei
Anonim

Het installeren en inschakelen van de Taakplanner-service is een standaardprocedure voor het Microsoft Windows-besturingssysteem en vereist geen aanvullende software van derden.

Hoe de taakplanner te installeren
Hoe de taakplanner te installeren

instructies:

Stap 1

Druk op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Uitvoeren" om de service "Taakplanner" in te schakelen.

Stap 2

Voer services.msc in het veld Openen in en klik op OK om de opdracht te bevestigen

Stap 3

Open het element "Taakplanner" door met de muis te dubbelklikken en selecteer de optie "Running" in het veld "Status" van het dialoogvenster dat wordt geopend.

Stap 4

Geef Auto op bij Opstarttype en klik op OK om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Stap 5

Keer terug naar het hoofdmenu "Start" en ga naar het item "Configuratiescherm" om de bewerking van het maken van een nieuwe taak uit te voeren.

Stap 6

Vouw de koppeling Toegewezen creatie uit en selecteer Taak toevoegen

Stap 7

Klik op de knop Volgende in het hoofdvenster van de wizard Taakplanning die wordt geopend en open de programmacatalogus door op de knop Bladeren te klikken in een nieuw dialoogvenster

Stap 8

Geef de toepassing op die door de Taakplanner-service moet worden gestart en klik op de knop Openen om uw keuze te bevestigen.

Stap 9

Geef de gewenste naamwaarde op voor de taak die wordt gemaakt in het naamveld en schakel het selectievakje in op het vereiste veld van het taakuitvoeringsschema

Stap 10

Klik op de knop "Volgende", voer de waarde van de gebruikersnaam en het wachtwoord in de overeenkomstige velden van het dialoogvenster dat wordt geopend in.

Stap 11

Bevestig de uitvoering van de opdracht door het gebruikerswachtwoord opnieuw in te voeren en op de knop Volgende te klikken.

Stap 12

Pas het selectievakje toe op het veld "Aanvullende parameters instellen nadat u op Voltooien hebt geklikt" als u aanvullende instellingen nodig heeft voor de gemaakte taak en klik op "Voltooien"

Stap 13

Keer terug naar de map "Geplande taken" en open het contextmenu van de gemaakte taak door met de rechtermuisknop te klikken om het eigenschappenvenster te openen.

Stap 14

Specificeer de parameters van de gecreëerde job die gewijzigd moeten worden en voer de vereiste waarden in.

Stap 15

Druk op de OK-knop om de opdracht uit te voeren en bevestig de toepassing van de geselecteerde wijzigingen door op de knop "Toepassen" te drukken.

Aanbevolen: