Taakplanner Uitschakelen

Inhoudsopgave:

Taakplanner Uitschakelen
Taakplanner Uitschakelen

Video: Taakplanner Uitschakelen

Video: Taakplanner Uitschakelen
Video: Windows 10 Programma's uitschakelen 2024, Mei
Anonim

Taakplanner is een van de softwareservices in Windows-besturingssystemen. Hiermee kunt u een schema instellen voor de computer om bepaalde taken uit te voeren, maar als u het niet nodig hebt of als er problemen zijn in het systeem vanwege de werking ervan, kan het eenvoudig worden uitgeschakeld.

Taakplanner uitschakelen
Taakplanner uitschakelen

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer", meestal op het bureaublad, om het contextmenu te openen. Selecteer in dit contextmenu het item "Besturing". Als dit pictogram niet op het bureaublad staat, open dan het menu "Start" en vind het daar.

Stap 2

Selecteer in het geopende venster "Computerbeheer" het gedeelte "Services en toepassingen" aan de linkerkant van dit venster, helemaal onderaan de lijst. Klik erop met de linkermuisknop, waarna aan de rechterkant van het venster drie secties met instellingen verschijnen. Selecteer "Services" door met de linkermuisknop op dit item te dubbelklikken.

Stap 3

Zoek in de lijst met services die wordt geopend de "Taakplanner" door met het muiswiel door de lijst te scrollen en selecteer deze door met de linkermuisknop te klikken. Selecteer vervolgens de sectie Actiemenu in de menubalk boven in het venster onder de titel. Selecteer "Eigenschappen" in de lijst met acties die wordt geopend.

Stap 4

In dit venster ziet u dat de taakplanner werkt - er wordt over geschreven tegenover het item "Status". Direct eronder ziet u knoppen om de service te starten en te stoppen. Om de taakplanner uit te schakelen, klikt u op de knop "Stoppen". En als u de actie van de planner tijdelijk wilt onderbreken, klikt u op de knop "Pauze".

Stap 5

Als u de taakplanner volledig wilt uitschakelen, zodat deze de volgende keer dat het besturingssysteem wordt gestart niet meer werkt, klik dan op de knop "Stoppen", open vervolgens de lijst "Opstarttype" net boven en selecteer de "Uitgeschakeld" optie daar. Met de optie "Auto" kan de planner dus automatisch starten wanneer het besturingssysteem start, terwijl de optie "Handmatig" volledige handmatige controle over het starten van de taakplanner overneemt, terwijl de status van de service behouden blijft nadat het systeem opnieuw is opgestart.

Aanbevolen: