Taakplanner Inschakelen

Inhoudsopgave:

Taakplanner Inschakelen
Taakplanner Inschakelen

Video: Taakplanner Inschakelen

Video: Taakplanner Inschakelen
Video: 8. Updates bij opstarten monitoren via instellen open venster taakbeheer 2024, Mei
Anonim

Taakplanner helpt de gebruiker van een pc om het starten van programma's naar eigen inzicht aan te passen. Soms wordt dit programma geblokkeerd door hulpprogramma's voor bestandsbeveiliging.

Taakplanner inschakelen
Taakplanner inschakelen

Noodzakelijk

Internetverbinding

instructies:

Stap 1

Open het hulpprogramma Uitvoeren vanuit het menu Start van Windows. Voer de opdracht C: WINDOWSSystem32svchost.exe –k netsvcs in. Druk vervolgens op Enter en Windows XP Taakplanner wordt geopend op uw computer.

Stap 2

Gebruik een alternatieve manier om Taakplanner te starten. Aangezien dit een algemeen programma is dat is opgenomen in de hulpprogramma's voor computerbeheer, start u het vanuit het overeenkomstige menu op het bedieningspaneel. Zoek een service met de naam "Taakplanner", vink indien nodig het vakje op de automatische start aan.

Stap 3

Schakel de service in, start uw computer opnieuw op. Evenzo is de planner opgenomen in de besturingssystemen Windows Vista en Windows Seven. In het nieuwste besturingssysteem kan de planner ook worden gestart door de naam van het hulpprogramma in het Russisch in te voeren in de zoekbalk bij het openen van het menu Start, dit komt door de vereenvoudiging van het starten van programma's in Windows Seven. Merk op dat ze ook beschikbaar zijn in het configuratiescherm van de computer wanneer u van pictogramweergave wisselt.

Stap 4

In gevallen waarin om de een of andere reden de Taakplanner-service is verdwenen, maakt u een tekstdocument en voert u daarin de code in van het registerbestand van het besturingssysteem dat verantwoordelijk is voor dit hulpprogramma. Het is vrij eenvoudig om het op internet te vinden, kopieer het gewoon zonder wijzigingen, sla het op uw harde schijf op en schakel vervolgens de weergave van extensies voor geregistreerde bestandstypen in de mapeigenschappen op het tabblad weergave-instellingen in.

Stap 5

Hernoem het nieuw gemaakte document en wijzig de extensie van.txt in.reg. Dubbelklik op het bestand om het te openen en bevestig de wijzigingen aan het systeem. Wacht op de registerupdate en start uw computer opnieuw op. Configureer ook de automatische start van de planner op de bovenstaande manier.

Aanbevolen: