Hoe Te Kopiëren Op Een MacBook

Inhoudsopgave:

Hoe Te Kopiëren Op Een MacBook
Hoe Te Kopiëren Op Een MacBook

Video: Hoe Te Kopiëren Op Een MacBook

Video: Hoe Te Kopiëren Op Een MacBook
Video: How to Copy u0026 Paste on a Mac (MacBook Pro 16) 2024, Mei
Anonim

Het kopiëren en plakken van tekst of objecten op Apple-computers is een ongebruikelijk scenario voor Windows-gebruikers, aangezien het Mac-besturingssysteem dat erop is geïnstalleerd zijn eigen kenmerken heeft.

Hoe te kopiëren op een MacBook
Hoe te kopiëren op een MacBook

instructies:

Stap 1

Om een object in het Mac-besturingssysteem te kopiëren, houdt u de toets een tijdje in deze positie totdat een contextmenu verschijnt, waarin een lijst met opdrachten beschikbaar is, inclusief die voor het kopiëren van gegevens of tekst. In Engelse versies van het Mac-besturingssysteem wordt deze functie Copy genoemd.

Stap 2

Raak vertrouwd met het toetsenbord van uw computer. Houd er rekening mee dat alle basiscommando's voor toegang tot tekstbewerkingsfuncties en het uitvoeren van taken met bestanden, werkend vanaf het toetsenbord, niet alleen beschikbaar zijn voor Windows, maar ook voor Mac. De Ctrl-toets, die in combinatie met andere toetsen bepaalde functies vervult, is in de iMac echter vervangen door de Command-toets, of, zoals het ook wel kortweg Cmnd wordt genoemd. Bij gebruik in combinatie met C of V voert het de functies uit van het kopiëren en plakken van objecten of tekst, net als in Windows.

Stap 3

Om het contextmenu van het geselecteerde object of de geselecteerde tekst in het Macintosh-besturingssysteem te openen, houdt u de linkermuisknop ingedrukt samen met Cmnd, in de lijst die verschijnt, selecteert u het commando kopiëren, knippen, vervangen, enzovoort. Alle functies hier zijn vergelijkbaar met Windows. De Cmnd-toets op de iMac kan ook de vorm hebben van een pictogram, in plaats van een label met een naam.

Stap 4

Bestudeer zorgvuldig de instructies voor het gebruik van het Macintosh-besturingssysteem voordat u ermee aan de slag gaat, want ondanks de gelijkenis van de basisfuncties met het Windows-besturingssysteem, hebben veel sneltoetsen een totaal ander en soms tegengesteld doel, om nog maar te zwijgen van de organisatie van de bestandssysteem zelf en de werking van applicaties. Snel van het ene besturingssysteem naar het andere gaan is erg moeilijk, zelfs voor zelfverzekerde pc-gebruikers. U kunt instructies vinden over het gebruik van de Macintosh-functies op verschillende torrents en ondersteuningssites voor Mac-software.

Aanbevolen: