Een Frame Uit Een Film Kopiëren

Inhoudsopgave:

Een Frame Uit Een Film Kopiëren
Een Frame Uit Een Film Kopiëren

Video: Een Frame Uit Een Film Kopiëren

Video: Een Frame Uit Een Film Kopiëren
Video: Akira Kurosawa - Composing Movement 2024, Mei
Anonim

De eigenaardigheden van de moderne cultuur, doordrongen van informatietechnologieën, beïnvloeden grotendeels de perceptie en het gebruik van traditionele cultuurelementen door de samenleving. Dus de productie van cinema is tegenwoordig vaak de basis van afbeeldingen (collages, demotivators) die op internet worden verspreid. Om een collage te maken, hoeft u alleen maar een frame uit de film te kopiëren. Maar niet alle spelers hebben de vereiste functionaliteit. Videoverwerkingsprogramma's en grafische editors komen te hulp.

Een frame uit een film kopiëren
Een frame uit een film kopiëren

Noodzakelijk

  • - gratis videoverwerkingsprogramma VirtualDub;
  • - gratis grafische rastereditor GIMP 2.x.

instructies:

Stap 1

Open de video in VirtualDub. Gebruik de sneltoets Ctrl + O of de menu-items Bestand en Videobestand openen … Selecteer vervolgens het gewenste bestand in het dialoogvenster dat verschijnt. Klik op de knop "Openen". U kunt een bestand ook vanuit een Verkenner-venster, map of bestandsbeheerder naar een VirtualDub-venster slepen.

Stap 2

Navigeer naar het frame dat u wilt kopiëren. Gebruik de schuifregelaar, de werkbalkknoppen aan de onderkant van het hoofdvenster van het programma of de menu-items Ga. Als u de filminhoud kent, springt u ongeveer naar de scène met het gewenste frame door de schuifregelaar met de muis te verplaatsen. Klik op de knop Input Playback om de video af te spelen. Wacht tot de gewenste reeks frames verschijnt. Klik op de knop Stoppen. Pas de huidige positie in de videostream aan door op de pijltoetsen op het toetsenbord of de opdrachten Vorig frame en Volgend frame in het menu Ga te drukken.

Stap 3

Kopieer een frame van de film naar het klembord. Selecteer achtereenvolgens het video- en kopieerbronframe naar klemborditems in het hoofdmenu van de toepassing, of druk op de toetsencombinatie Ctrl + 1.

Stap 4

Maak een nieuwe afbeelding in GIMP op basis van de inhoud van het filmframe van het klembord. Selecteer in het GIMP-menu Bestand, Nieuw en Van klembord. U kunt ook de toetsenbordversneller Shift + Ctrl + V gebruiken.

Stap 5

Sla het gekopieerde frame van de film op in een bestand op de harde schijf van uw computer. Druk op Shift + Ctrl + S of selecteer "Bestand" en "Opslaan als …" in het menu. Navigeer in het weergegeven dialoogvenster naar de map waar de afbeelding moet worden geplaatst. Typ een naam voor het bestand in het veld Naam. Markeer in de lijst Selecteer een bestandstype het item dat overeenkomt met het gegevensformaat van uw voorkeur. Klik op de knop Opslaan. Geef indien nodig de opslagopties op in het dialoogvenster dat verschijnt en klik opnieuw op "Opslaan".

Aanbevolen: