Hoe Een Oude Windows Te Slopen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Oude Windows Te Slopen
Hoe Een Oude Windows Te Slopen

Video: Hoe Een Oude Windows Te Slopen

Video: HOUTROT REPAREREN MET EEN TRUCJE! / How to Fix Wood Rot HACKS! 2022, November
Anonim

Er zijn verschillende beproefde methoden om een ​​besturingssysteem van een harde schijf te verwijderen. Meestal wordt dit proces gebruikt bij het installeren van een nieuwe versie van het besturingssysteem of bij het installeren van een nieuwe systeemharde schijf.

Hoe een oude Windows te slopen
Hoe een oude Windows te slopen

Het is nodig

  • - Partitie Beheerder;
  • - Windows-schijf.

instructies:

Stap 1

Als u besluit het besturingssysteem bij te werken en u moet de bestaande versie ervan verwijderen, doe dit dan tijdens de installatie van het nieuwe besturingssysteem. Plaats de Windows-archiefschijf in het dvd-station en zet de computer aan.

Stap 2

Druk op de F8-toets om het apparaatselectievenster te openen. Markeer het gewenste dvd-station en druk op Enter. Om het installatieproces van het besturingssysteem te starten, drukt u op een willekeurige toets nadat het bericht Druk op een toets om vanaf cd op te starten verschijnt.

Stap 3

Begin met het installeren van het besturingssysteem op de gebruikelijke manier totdat het proces komt om een ​​lokale schijf te selecteren. Als u Windows XP installeert, specificeert u de harde schijf of de partitie waarop het bestaande exemplaar van het besturingssysteem is geïnstalleerd.

Stap 4

Selecteer in het volgende venster de opmaak naar het gewenste bestandssysteem. Druk op de F-toets om het formatteren van de partitie te bevestigen.

Stap 5

Als u te maken heeft met Windows 7 of Vista-besturingssystemen, klikt u op de knop "Schijfinstallatie" nadat een lijst met bestaande partities verschijnt.

Stap 6

Selecteer de harde schijf of de partitie waarop de huidige versie van het besturingssysteem is geïnstalleerd. Klik op de knop Opmaak. In de standaardmodus formatteert het programma het volume in hetzelfde formaat als voorheen.

Stap 7

Als u het bestandssysteemtype van het volume moet wijzigen, klikt u op de knop "Verwijderen" en bevestigt u de verwijdering van deze sectie. Klik nu op de knop "Maken". Voer de grootte van de toekomstige partitie in (deze is gelijk aan de grootte van het verwijderde volume) en selecteer het type bestandssysteem.

Stap 8

Als u een besturingssysteem moet verwijderen zonder een nieuwe te installeren, gebruikt u het hulpprogramma Partition Manager. Installeer het programma en start uw computer opnieuw op. Start Partitiebeheer.

Stap 9

Klik met de rechtermuisknop op de gewenste sectie en selecteer "Formaat". Stel de clustergrootte en het bestandssysteemtype in voor het toekomstige schone volume. Klik op de knop Wijzigingen in behandeling toepassen. De computer zal doorgaan met het uitvoeren van het proces in DOS-modus.

Populair per onderwerp