Hoe Windows Vista Op Een Laptop Te Slopen

Inhoudsopgave:

Hoe Windows Vista Op Een Laptop Te Slopen
Hoe Windows Vista Op Een Laptop Te Slopen

Video: Hoe Windows Vista Op Een Laptop Te Slopen

Video: Hoe Windows Vista Op Een Laptop Te Slopen
Video: Trying Windows Vista on my new laptop. 2024, April
Anonim

Als u besluit het besturingssysteem op uw mobiele computer te wijzigen, moet u de oude versie verwijderen. Om dit te doen, kunt u verschillende methoden gebruiken, die elk hun eigen voordelen hebben.

Hoe Windows Vista op een laptop te slopen
Hoe Windows Vista op een laptop te slopen

Het is nodig

Windows-installatieschijf

instructies:

Stap 1

De meest logische en gemakkelijkste manier om het besturingssysteem Windows Vista te verwijderen, is door een nieuw besturingssysteem te installeren. Zet de laptop aan en druk op F2 of Delete. Wacht tot het BIOS-menu wordt geopend. Zoek het item dat verantwoordelijk is voor het selecteren van het opstartapparaat. Het wordt meestal Boot Device Priority genoemd.

Stap 2

Stel de opstartprioriteit in om op te starten vanaf het dvd-station van de laptop. Open de lade en plaats de installatieschijf van het Windows-besturingssysteem erin. Sluit de lade en druk op de F10-toets om de instellingen op te slaan en de mobiele computer opnieuw op te starten.

Stap 3

Druk op een willekeurige toets nadat het bericht Druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd verschijnt. Wacht tot de voorbereiding van de bestanden die nodig zijn om de installatie van het systeem te starten, is voltooid. Na een paar stappen verschijnt een menu met een lijst met partities op de harde schijf van de laptop.

Stap 4

Als u het besturingssysteem Windows XP installeert, selecteert u de schijfpartitie waarop Windows Vista is geïnstalleerd en selecteert u de optie "Formatteren naar FAT32 (NTFS)". Bevestig de start van de reinigingsprocedure voor de geselecteerde partitie. Installeer het nieuwe besturingssysteem.

Stap 5

Wanneer u Windows Seven installeert, klikt u na het openen van het partitieselectiemenu op de knop "Geavanceerde instellingen". Markeer de lokale schijf waarop Vista is geïnstalleerd en klik op de knop "Formatteren". Selecteer nu een geschikte sectie en klik op de knop "Volgende". In dit geval is het helemaal niet nodig om het nieuwe besturingssysteem op dezelfde schijfpartitie te installeren.

Stap 6

Als u geen nieuw besturingssysteem wilt installeren, zet u de laptop aan en houdt u de F8-toets ingedrukt. Nadat het menu Geavanceerde opstartopties is geopend, selecteert u Windows Herstelconsole. Wacht tot de opdrachtprompt wordt geopend. Typ de opdracht Opmaak C:. Bevestig het begin van het formatteren van de systeempartitie van de schijf.

Aanbevolen: