Hoe Een Besturingssysteem Te Slopen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Besturingssysteem Te Slopen
Hoe Een Besturingssysteem Te Slopen

Video: Hoe Een Besturingssysteem Te Slopen

Video: Hoe Een Besturingssysteem Te Slopen
Video: JBA Trust hydraulic flume showing how engineered structures affect flow in rivers (full video) 2024, Mei
Anonim

Het installeren en opnieuw installeren van het besturingssysteem is de belangrijkste vaardigheid die elke zichzelf respecterende laptop- of computergebruiker zou moeten hebben. Dit proces is erg interessant en vereist enige kennis op het gebied van het werken met schijfpartities. Er zijn situaties waarin u het besturingssysteem van de harde schijf moet verwijderen. Als je bijvoorbeeld een tweede harde schijf hebt gekocht en hebt besloten er een systeemschijf van te maken, dan moet je zeker je oude harde schijf goed opschonen.

Hoe een besturingssysteem te slopen
Hoe een besturingssysteem te slopen

Noodzakelijk

  • Windows-installatieschijf
  • Tweede computer of laptop
  • Tweede harde schijf

instructies:

Stap 1

Een van de gemakkelijkste manieren om een harde schijf van een geïnstalleerd besturingssysteem te wissen, is door deze aan te sluiten als een secundaire harde schijf. Zoek een tweede computer en sluit uw harde schijf hierop aan. Start het besturingssysteem dat op de tweede computer of laptop is geïnstalleerd. Open "Deze computer", klik met de rechtermuisknop op uw harde schijf en selecteer "formatteren". Het verdient de voorkeur om alle partities op de schijf volledig te formatteren. Om dit te doen, moet u, voordat u op de "start"-knop klikt, het vinkje bij "Snel (wis de inhoudsopgave)" uitvinken. Deze bewerking kan niet alleen met de systeempartitie worden uitgevoerd.

Hoe een besturingssysteem te slopen
Hoe een besturingssysteem te slopen

Stap 2

Lukt het je niet om je harde schijf aan te sluiten op een andere stationaire pc of laptop, maar heb je wel een tweede harde schijf, installeer er dan een nieuw besturingssysteem op. Start het besturingssysteem dat u zojuist hebt geïnstalleerd en herhaal de stappen in de vorige stap.

Stap 3

Als de eerste twee opties niet geschikt voor u zijn, ga dan anders te werk. Plaats een installatieschijf met een willekeurig Windows-besturingssysteem. Start het installatieproces. Wacht op het moment waarop u de keuze krijgt van de harde schijfpartitie waarop u het besturingssysteem wilt installeren. Selecteer in het geval van Windows XP de partitie waarop het besturingssysteem al is geïnstalleerd, die moet worden verwijderd. Selecteer in het volgende venster "Formatteren (volledig)". Nadat het formatteren is voltooid, onderbreekt u het installatieproces van het besturingssysteem.

Hoe een besturingssysteem te slopen
Hoe een besturingssysteem te slopen

Stap 4

Als we het hebben over de installatieschijf van Windows Seven, selecteer dan nadat het schijfselectievenster verschijnt de partitie met het geïnstalleerde besturingssysteem en klik op "formatteren". Om dit item in het menu te laten verschijnen, moet u hoogstwaarschijnlijk op "Disk Setup" klikken. Net als bij de vorige stap, zet u uw computer uit nadat het formatteringsproces is voltooid.

Aanbevolen: