Hoe Maak Je Een Server Van Een Oude Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Server Van Een Oude Computer
Hoe Maak Je Een Server Van Een Oude Computer

Video: Hoe Maak Je Een Server Van Een Oude Computer

Video: Hoe Maak Je Een Server Van Een Oude Computer
Video: How to Make your Old Computer into a Server! 2024, April
Anonim

Een oude computer kan worden gebruikt als server voor het opzetten van een persoonlijke webbron of bestandsopslag. Om de server te starten, hoeft u alleen maar de juiste software te installeren en deze te configureren om correct te werken.

Hoe maak je een server van een oude computer
Hoe maak je een server van een oude computer

instructies:

Stap 1

Voor het configureren van de webserver moet een geschikt besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Linux-distributies werken mogelijk het beste. Red Hat, Fedora en Ubuntu Server zijn bijvoorbeeld goede pakketten voor een webserver. Kies de Linux-optie die bij u past en download deze van internet. U kunt ook een serverklaar Debian Wheezy-systeem installeren.

Stap 2

Schrijf de geselecteerde distributiekit naar het opslagmedium. U kunt opnemen op een USB-flashstation, cd of dvd. Onder de meest populaire programma's voor het branden van afbeeldingen van besturingssystemen, is het vermeldenswaard UltraISO en UNetbootin, waarmee u de geselecteerde afbeelding correct naar elk verwisselbaar medium kunt extraheren.

Stap 3

Open de gedownloade distributie met het geselecteerde programma en brand de schijf volgens de instructies op de interface. Om een opstartbare USB-flashdrive in UltraISO te maken, gebruikt u de sectie "Harde schijf-image branden".

Stap 4

Plaats het opslagmedium in uw computer en start er vanaf. Installeer het besturingssysteem volgens de instructies op het scherm. Om vanaf schijf op te starten, moet je naar de BIOS-instellingen gaan door op de knop F2, F8 of F10 te drukken (afhankelijk van het moederbordmodel). Gebruik de sectie First Boot Device om de vereiste parameters in te stellen. Geef uw diskettestation of USB-lezer op in de lijst, sla de wijzigingen op en start uw computer opnieuw op.

Stap 5

Nadat u het besturingssysteem hebt geïnstalleerd, moet u het applicatiepakket installeren om de server te starten (Apache, MySQL, PHP). Open hiervoor een terminal en voer de volgende opdrachten in:

Sudo apt-get install tasksel

Sudo-taken

Stap 6

Gebruik in de lijst die verschijnt de toetsenbordknoppen om LAMP Server te selecteren en druk op Enter. Het installatieproces begint, waarbij u wordt gevraagd een wachtwoord in te stellen om toegang te krijgen tot het MySQL-paneel. Na het voltooien van de operatie kunt u beginnen met het opzetten en configureren van uw server, evenals het installeren van uw eigen website.

Aanbevolen: