Hoe De Chip Voor Een Canon-cartridge Te Resetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Chip Voor Een Canon-cartridge Te Resetten
Hoe De Chip Voor Een Canon-cartridge Te Resetten

Video: Hoe De Chip Voor Een Canon-cartridge Te Resetten

Video: Hoe De Chip Voor Een Canon-cartridge Te Resetten
Video: Картриджи CANON 057, HP CF259 ЧИП. Как достать? 2024, April
Anonim

Het op nul zetten van cartridgechips is een voorwaarde voor het bijvullen, omdat deze zonder deze procedure in het printersysteem als leeg wordt weergegeven. Dit soort beschermingssysteem is uitgevonden door fabrikanten om de handelsomzet te verhogen, maar onthoud dat de cartridges regelmatig moeten worden vervangen door nieuwe.

Hoe de chip voor een Canon-cartridge te resetten
Hoe de chip voor een Canon-cartridge te resetten

Het is nodig

een programmer voor het op nul zetten van cartridges of het hulpprogramma IPTool / MPTool

instructies:

Stap 1

Koop een navulinkt die compatibel is met uw apparaat. U kunt de nodige informatie over dit onderwerp vinden door een zoekopdracht uit te voeren met uw cartridgemodel als trefwoorden. Inkt kan worden gekocht bij winkels voor kantoorbenodigdheden en winkels die computers en randapparatuur verkopen. Vergeet niet dat je ze nog steeds online kan bestellen.

Stap 2

Koop een speciale programmer om de cartridgechips op nul te zetten. Ze kunnen worden gekocht bij gespecialiseerde servicewinkels voor afdrukapparatuur. Lees de gebruiksaanwijzing aandachtig en onthoud dat er slechts één type programmeur geschikt is voor elke fabrikant, ze zijn ook onderverdeeld per model.

Stap 3

Gebruik de functie ook om inktbewaking uit te schakelen. Dit geldt voor die modellen waarin de cartridge-chips niet kunnen worden gereset, en de laatste tijd zijn er veel van. Om dit te doen, nadat het afdrukapparaat aangeeft dat de inkt bijna op is, houdt u de papierinvoerknop 10-15 seconden ingedrukt. Daarna wordt de controle over de volheid van de cartridge uitgeschakeld en kunt u deze veilig bijvullen.

Stap 4

Gebruik de speciale hulpprogramma's IPTool en MPTool om de inktteller op respectievelijk IP- en MP-printers te resetten. Nadat u de opnieuw gevulde cartridge in het afdrukapparaat hebt geïnstalleerd, selecteert u WIJZIG Model. Druk vervolgens op de opdracht om de waarden van de zwarte cartridge RESET Black en RESET Color respectievelijk voor de kleur te resetten. Daarna kunt u het inktniveau zien stijgen tot 100.

Stap 5

Als u nogal onzeker bent over de vaardigheden van kantoorapparatuur, kunt u het beste contact opnemen met een speciaal servicecentrum, waar zij u zo snel mogelijk zullen helpen het probleem op te lossen door de cartridge op nul te zetten en opnieuw te vullen.

Aanbevolen: