Een Printercartridge-chip Resetten

Inhoudsopgave:

Een Printercartridge-chip Resetten
Een Printercartridge-chip Resetten

Video: Een Printercartridge-chip Resetten

Video: Een Printercartridge-chip Resetten
Video: How to Use an Epson Chip Resetter 2024, April
Anonim

Het grootste deel van de inkomsten voor printerfabrikanten komt uit de verkoop van verbruiksartikelen. Maar de laatste tijd is het percentage van de cartridgeverkoop voor inkjetprinters aanzienlijk gedaald. En dit is in de eerste plaats niet te wijten aan de afnemende populariteit van afdrukapparaten (integendeel, ze zijn nog steeds erg populair en in trek), maar aan het feit dat de meeste gebruikers zich hebben aangepast aan zelfvullende cartridges. Daarom werd de zogenaamde "chip" ontwikkeld, waarmee ze cartridges voor printers begonnen uit te rusten.

Een printercartridge-chip resetten
Een printercartridge-chip resetten

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - Printer;
  • - herprogrammeur.

instructies:

Stap 1

Het werkingsprincipe van de chip is vrij eenvoudig. Het leest informatie over het aantal afgedrukte pagina's. Wanneer hun aantal gelijk is aan de maximale indicator die is vastgelegd in het geheugen van de chip, begint deze een waarschuwing af te geven dat de cartridge moet worden vervangen. En in dit geval kan er inkt in de cartridge zelf achterblijven. Zelfs als het echt leeg is, wordt na het vullen de mogelijkheid om af te drukken geblokkeerd. Dienovereenkomstig, om pagina's opnieuw af te drukken, hoeft u deze chip alleen maar op nul te zetten.

Stap 2

Allereerst moet u een reprogrammer aanschaffen, dat wil zeggen een apparaat waarmee u de cartridge-chip kunt resetten. Dit zijn natuurlijk extra kosten. Maar het is beter om het een keer te kopen dan steeds nieuwe cartridges te kopen. Slechts een paar benzinestations, en het apparaat betaalt zich terug met rente. Het is beter om degene te kopen die geschikt is voor uw model. Als het je niet is gelukt er een te vinden, wat onwaarschijnlijk is, kun je een universele herprogrammer kopen.

Stap 3

Lees na aankoop zeker de instructies. Er zullen gedetailleerde aanbevelingen zijn voor de werking van het apparaat. Vul de cartridge bij voordat u de chip op nul zet. Hoewel elk printermodel zijn eigen kenmerken van nulstelling heeft, is dit proces in principe voor alle modellen vergelijkbaar.

Stap 4

Dus om de cartridge-chip te resetten, moet de reprogrammer dicht bij de chip worden gebracht. Een speciale indicator op het apparaat moet oplichten, dit geeft aan dat het contact tussen het apparaat en de cartridge tot stand is gebracht. Wanneer het contact verschijnt, moet u het apparaat ongeveer 5-7 seconden in deze positie houden. Het indicatielampje moet van de oorspronkelijke kleur in een andere veranderen. Het veranderen van de kleur van de indicator geeft aan dat de chip met succes op nul is gezet. Plaats vervolgens de cartridge in de printer en test de werking ervan. Druk hiervoor de pagina af. Als alles goed is gegaan, is de chip succesvol gereset.

Aanbevolen: