Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Grafische Kaart Voor Een Laptop Bij Te Werken

Inhoudsopgave:

Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Grafische Kaart Voor Een Laptop Bij Te Werken
Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Grafische Kaart Voor Een Laptop Bij Te Werken

Video: Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Grafische Kaart Voor Een Laptop Bij Te Werken

Video: Hoe Een Stuurprogramma Voor Een Grafische Kaart Voor Een Laptop Bij Te Werken
Video: How to install an M.2 SSD in your laptop | NVMe SSD install guide 2024, April
Anonim

Als een bepaald laptopmodel eenmaal is uitgebracht, vergeet de fabrikant dat niet meer. Van tijd tot tijd worden bijgewerkte stuurprogrammaversies uitgegeven voor de componenten die op uw laptop zijn geïnstalleerd. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de videokaart moderne besturingssystemen ondersteunt en werkt met de nieuwste versie van DirectX.

Hoe een stuurprogramma voor een grafische kaart voor een laptop bij te werken
Hoe een stuurprogramma voor een grafische kaart voor een laptop bij te werken

Het is nodig

  • - notitieboekje;
  • - het internet.

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst het model van de videokaart. Als je de informatie die je nodig hebt niet kunt vinden in de documentatie, zal de laptop zelf, of liever, het besturingssysteem, je helpen. Klik op de Start-knop, selecteer Uitvoeren en typ dxdiag in het dialoogvenster. Met deze bewerking wordt het DirectX-hulpprogramma gestart en worden alle gegevens over uw laptop weergegeven. Het DirectX-hulpprogramma waarschuwt u dat het gegevens over de computer zal verzamelen, dus u hoeft alleen maar akkoord te gaan om te bevestigen. Ga in het venster dat verschijnt naar het tabblad "Beeldscherm", waar aan de rechterkant het model van je videokaart wordt aangegeven.

Stap 2

Bepaal de versie van het stuurprogramma van de videokaart. Besteed aandacht aan het gedeelte Drivers van hetzelfde venster. Als de versie van het stuurprogramma u niets vertelt, gebruik dan de datum. Als er ten minste twee tot drie maanden zijn verstreken sinds de opgegeven datum, heeft de fabrikant hoogstwaarschijnlijk al updates uitgebracht.

Stap 3

De eenvoudigste manier om recentere stuurprogramma's te vinden, is door het hulpprogramma Windows Update te gebruiken, dat zich in het Configuratiescherm onder Systeem en beveiliging bevindt. Als het besturingssysteem niets nuttigs voor uw videokaart op internet heeft gevonden, opent u de browser en voert u het apparaatmodel in de regel van uw favoriete zoekmachine in. Let op welke links de zoekmachine je biedt. De eenvoudigste manier is om naar de website van uw laptopfabrikant te gaan en de bestanden daar te downloaden.

Stap 4

Om het stuurprogramma te installeren, pakt u het archief uit en zoekt u het installatiebestand. Deze bestanden worden Setup genoemd en hebben de extensie exe. Voer dit bestand uit en volg de instructies van het programma. Start uw computer opnieuw op nadat u het stuurprogramma hebt geïnstalleerd. Zie uw laptop niet als een afgewerkt product. Omdat u voortdurend nieuwe interessante programma's vindt die uw werk gemakkelijker maken, verschijnen er van tijd tot tijd nieuwe stuurprogrammaversies voor uw laptopcomponenten. Vergeet ze niet te updaten.

Aanbevolen: