Een Chip Resetten Voor Een Canon-printer

Inhoudsopgave:

Een Chip Resetten Voor Een Canon-printer
Een Chip Resetten Voor Een Canon-printer

Video: Een Chip Resetten Voor Een Canon-printer

Video: Een Chip Resetten Voor Een Canon-printer
Video: How to Reset Canon Ink Cartridges with Printhead and Cancel Error Message 2024, Maart
Anonim

Een printer is een universeel apparaat voor het afdrukken van de benodigde bestanden, foto's en andere documentatie. Voor sommige modellen kunnen de aanschafkosten van een nieuwe cartridge erg hoog zijn. Daarom hebben veel gebruikers geleerd om ze thuis bij te tanken. Maar elke cartridge bevat een chip die het inktniveau aangeeft. Bij het zelf tanken werkt de chip niet meer goed en moet deze opnieuw worden ingesteld.

Een chip resetten voor een Canon-printer
Een chip resetten voor een Canon-printer

Noodzakelijk

IPTool- of MPTool-programma

instructies:

Stap 1

Om de chip op de Canon-printer te resetten, moet u het programma IPTool of MPTool op uw computer installeren (de eerste twee letters zijn het model van uw apparaat). Het kan worden gedownload van internet of worden gekocht bij een Canon-servicecentrum. Volg bij het installeren van de applicatie de aanwijzingen die op het beeldscherm verschijnen. Voer de licentiesleutel (indien aanwezig) in wanneer het systeem daarom vraagt. Houd er rekening mee dat IPTool / MPTool alleen in het Engels is.

Stap 2

Koop de juiste inkt voor uw printer om te beginnen met het op nul zetten van cartridges. Maximaal mogelijk tanken. Voer het programma uit. Selecteer in het venster dat verschijnt het gedeelte Model wijzigen en daarin - het model van uw printer. Daarna verschijnen de functies voor het resetten van de chips van de zwarte en kleurencartridge. Klik respectievelijk op Zwart opnieuw instellen en Kleur opnieuw instellen. Hiermee wordt het programma gestart.

Stap 3

Wanneer de toepassing is voltooid, ziet u een bijbehorend dialoogvenster waarin wordt aangegeven dat de bewerking is geslaagd. Wanneer u het printermenu opent, ziet u dat het inktpatroonniveau 100% heeft bereikt. Wanneer het daalt, zal de procentuele waarde respectievelijk dalen.

Stap 4

Sommige Canon-printers hebben chip-zero-bescherming. In dit geval kunt u eenvoudig de functie voor het detecteren van het inktvulniveau uitschakelen. Maar dan zul je zelf moeten bepalen wanneer je een nieuwe portie verf moet tanken.

Aanbevolen: