Hoe De Chip Te Resetten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Chip Te Resetten?
Hoe De Chip Te Resetten?

Video: Hoe De Chip Te Resetten?

Video: Hoe De Chip Te Resetten?
Video: How to Use an Epson Chip Resetter 2024, April
Anonim

Tegenwoordig kopen de meeste printergebruikers niet elke keer een nieuwe cartridge als de inkt of toner op is. Velen hebben zich aangepast om ze zelf bij te tanken. Dit geldt niet alleen voor inkjetprinters, maar ook voor laserprinters. De belangrijkste inkomsten van het bedrijf komen uit de verkoop van verbruiksgoederen. Daarom werd een speciale chip ontwikkeld die het herbruikbare gebruik van cartridges moest blokkeren. Maar in feite kunnen dergelijke chips eenvoudig op nul worden gezet.

Hoe de chip te resetten?
Hoe de chip te resetten?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - printer patroon;
  • - programmeur.

instructies:

Stap 1

Het werkingsprincipe van de chip is als volgt. Het printergeheugen bevat gegevens over de cartridgeopbrengst. Elke keer dat een pagina wordt afgedrukt, legt de printer de informatie vast. En wanneer het aantal afgedrukte pagina's gelijk is aan de cartridgeopbrengst, verschijnt er een melding dat de cartridge moet worden vervangen. Deze kan nog inkt of toner bevatten. Zelfs als je het apparaat bijvult met inkt of toner, zal het nog steeds niet mogelijk zijn om te printen. Wanneer de cartridge-chip op nul wordt gezet, worden de geheugengegevens gewist en wordt het tellen van de pagina's opnieuw gestart. Daarom is het noodzakelijk om de cartridge-chip te resetten nadat deze is bijgevuld.

Stap 2

Het eerste dat van u wordt verlangd, is de aanschaf van een programmeur. Dit zijn natuurlijk extra kosten. Maar het is beter om een keer een programmer te kopen en zelf de cartridges bij te vullen, dan elke keer een nieuwe cartridge te kopen of te betalen voor het tanken bij een servicecentrum. U moet precies degene kopen die uw printermodel ondersteunt. Doorgaans kan één programmeur meer dan tien printermodellen ondersteunen. Zorg er dus voor dat u uw printermodel er tussen heeft.

Stap 3

Zorg ervoor dat u de instructies leest nadat u de programmer hebt gekocht. Hoewel er veel modellen van programmeurs zijn, is de volgorde van het op nul zetten van de chips ongeveer hetzelfde. Je moet je zo gedragen. Haal de cartridge uit de printer. Breng de programmer naar de cartridge, waarna de indicator erop moet gaan branden. Dit betekent dat er contact is gemaakt met de cartridge.

Stap 4

Houd de programmer nu ongeveer tien seconden in deze positie. Daarna moet de indicator van kleur veranderen in een andere. Een verandering in de kleur van de apparaatindicator betekent dat de cartridgechip met succes op nul is gezet. Deze bewerking kan worden voltooid. De programmer kan vele malen worden gebruikt, behalve dat u van tijd tot tijd de batterijen ervoor moet vervangen.

Aanbevolen: