Hoe Kies Je Een Gamingmonitor?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Gamingmonitor?
Hoe Kies Je Een Gamingmonitor?

Video: Hoe Kies Je Een Gamingmonitor?

Video: Hoe Kies Je Een Gamingmonitor?
Video: Zo kies je de beste gaming monitor! 2024, Mei
Anonim

Spelmodellen van computermonitoren verschillen aanzienlijk van kantoorwerkpaarden. Aan hen worden andere eisen gesteld. Voor games moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat het scherm snel ververst zodat de actiescènes er niet wazig uitzien. Over andere functies en criteria voor het kiezen van een gamingmonitor voor een computer - in dit artikel.

Hoe kies je een gamingmonitor?
Hoe kies je een gamingmonitor?

Scherm grootte

De ideale schermgrootte voor thuisgebruik is 21-24 inch. Ondanks het feit dat modellen met een grotere diagonaal er indrukwekkend uitzien op een winkelschap, zullen ze omvangrijk en onhandig zijn om op een desktop te spelen. Een groot scherm kun je het beste van een afstand bekijken en de gamer zit dicht bij het scherm.

Matrixresolutie

De minimale resolutie voor moderne FullHD-games. Als het budget onbeperkt is, kun je 4K nemen. Maar houd er rekening mee dat alleen krachtige en dure videokaarten werken op deze resolutie met een comfortabele fps.

Verversingssnelheid scherm

Voor kantoormodellen is de verversingssnelheid 50-60 Hz. Voor games is het beter om 70 of zelfs 144 Hz te nemen.

Beeld
Beeld

Hun voordeel wordt onthuld in dynamische shooters. Bewegende objecten zien er scherp uit, zonder onscherpte of sporen langs de randen.

Matrixtype

Matrixproductietechnologie heeft invloed op de kleurweergave en kijkhoeken. IPS-schermen hebben een goede combinatie van deze eigenschappen. Vraag de verkoper bij het kiezen van een display in een winkel om een dynamisch helder beeld op het scherm te tonen. Dit stelt u in staat om de kwaliteit van de kleurweergave en het comfort van de waarneming van het beeld voor uw ogen met het oog te evalueren.

Speciale technologieën

Het is beter als de volgende technologieën worden aangegeven in de gamingmonitor.

FreeSync of G-Sync. De eerste is ontworpen voor AMD-videokaarten, de tweede voor Nvidia. Deze technologieën zorgen voor soepel gamen zonder haperingen. Op voorwaarde dat de ondersteuning voor de modus ook voor de videokaart wordt aangegeven. In de afbeelding links is de synchronisatiefunctie uitgeschakeld, rechts is deze actief

Beeld
Beeld

Snelle pixelreactie. Deze eigenschap laat zien hoe snel een pixel van de ene kleur naar de andere kan overschakelen. Sommige modellen kunnen deze indicator in een speciale werkingsmodus forceren. Maar volgens gebruikersrecensies is dit niet altijd prettig voor de ogen. Aan de linkerkant is een afbeelding van de scène op een kantoordisplay, aan de rechterkant is een gamemodel met een respons van 1 ms

Beeld
Beeld
  • HDMI-ondersteuning. Met deze universele interface sluit je je pc, laptop en console aan op je gaming-display. Beeld en geluid zijn digitaal en verliesvrij via dezelfde kabel.
  • Ingebouwde luidsprekers. Sommige modellen hebben luidsprekers. Dit is handig als er weinig ruimte op tafel is. Maar als alle andere dingen gelijk zijn, kunnen externe luidsprekers een betere geluidskwaliteit bieden.

Aanbevolen: