Heb Ik Een Desktopcomputer Nodig?

Inhoudsopgave:

Heb Ik Een Desktopcomputer Nodig?
Heb Ik Een Desktopcomputer Nodig?

Video: Heb Ik Een Desktopcomputer Nodig?

Video: Heb Ik Een Desktopcomputer Nodig?
Video: WENDE - # MENS - Heb Ik Dat Nodig? 2024, Mei
Anonim

Heeft het zin om een stationaire pc te kopen? Laten we complexe berekeningen achterwege laten - stationaire pc's krijgen steeds minder aandacht van consumenten. Wie koopt ze nog?

Heb ik een desktopcomputer nodig?
Heb ik een desktopcomputer nodig?

Voorwoord

De laatste tijd is het niet moeilijk om ongerepte desktops in kantoren op werkplekken te zien. Nog niet zo lang geleden, een paar jaar geleden, was er niets anders dan een desktop, en het was onmogelijk om te kiezen als het ging om het kiezen van een krachtige speelautomaat. Er was een echt snelle processor nodig, om nog maar te zwijgen van een grafische kaart. Het behoeft geen betoog dat de tijden veranderen. De ontwikkeling van internet, mobiele technologieën en de opkomst van online versies van verschillende schiet- en avonturenspellen hebben ertoe geleid dat het tegenwoordig waarschijnlijk moeilijk is om het aantal van al dit speelgoed te tellen dat zelfs vanaf een mobiele telefoon kan worden gespeeld. Geef de moderne consument een degelijke browser in een lichtgewicht, gebruiksvriendelijk pakket en dat is genoeg! Is het echt?

Desktops zijn goedkoper

Desktopcomputers zijn goedkoper dan laptops, zowel wanneer u ze nieuw koopt als wanneer u ze gebruikt koopt. Daar zijn veel redenen voor, maar de belangrijkste is dat componenten voor mobiele apparaten duurder zijn.

Desktops zijn krachtiger

Desktops zijn echt krachtiger dan laptops. En je moet niet eens in de jungle van mobiele computertechnologieën komen, want dit is precies het geval wanneer grootte ertoe doet. De belangrijkste voordelen van laptops - lichtgewicht, energie-efficiëntie en lage warmteontwikkeling - keren zich tegen hen in vergelijking met desktops. Het is vermeldenswaard dat stationaire computers niet alleen krachtiger zijn, maar dat hun prestaties ook niet concurrerend zijn. Bovendien is er de mogelijkheid van een upgrade.

Omtrek

Je kunt een ton van allerlei randapparatuur aansluiten op je desktopcomputer. Stel dat u een muis en een extern toetsenbord hebt aangesloten. Kun je nog steeds een USB-headset aansluiten? Als je een laptop hebt, misschien niet. Het gebrek aan ruimte laat zich voelen. Integendeel, desktops zijn meestal uitgerust met ten minste vier USB 2.0-poorten, en velen hebben er meer aan boord. Bovendien hebben desktops duizend verschillende aansluitmogelijkheden, zoals eSATA, VGA, DVI, HDMI en audio-ingangen en -uitgangen.

Scherm

De schermdiagonaal van het bureaublad is natuurlijk groter. Onderzoek heeft aangetoond dat grotere schermformaten de productiviteit van gebruikers verbeteren. Het verschil tussen 17,3" en 24" monitoren is behoorlijk voelbaar. Houd je van de grote diagonaal? Met een desktop kunt u één grote of zelfs meerdere grote monitoren tegelijk hebben.

Desktopcomputers zijn gemakkelijker te repareren

Degenen die contact hebben opgenomen met het servicecentrum om een "dode" videokaart op een laptop te vervangen, weten dat de reparatieprijs ongeveer $ 800 zal zijn. Als je hetzelfde probleem had op je desktop, dan is er niets makkelijker dan naar de winkel te gaan, een videokaart te kopen en deze zelf te installeren. Het duurt 10 minuten. De prijs is $ 80. Moraal van het verhaal: als er iets niet in orde is op de desktop, kan het in de meeste gevallen zelf worden gerepareerd. Deze truc werkt niet met een laptop.

Aanbevolen: