Waarom Heb Je Een Firewall Nodig Als Je Een Antivirus Hebt?

Inhoudsopgave:

Waarom Heb Je Een Firewall Nodig Als Je Een Antivirus Hebt?
Waarom Heb Je Een Firewall Nodig Als Je Een Antivirus Hebt?

Video: Waarom Heb Je Een Firewall Nodig Als Je Een Antivirus Hebt?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Difference Between Anti Virus and Firewall 2023, Februari
Anonim

Heel vaak worden gebruikers van pc's geconfronteerd met een concept als een firewall en begrijpen ze helaas niet altijd het verschil tussen een firewall en antivirus.

Waarom heb je een firewall nodig als je een antivirus hebt?
Waarom heb je een firewall nodig als je een antivirus hebt?

Windows-firewall

Windows Firewall dateert uit Windows XP SP2 en wordt nog steeds gebruikt. Sommige pc-gebruikers, die het verschil tussen een firewall en antivirus niet opmerken (als er een tweede is), schakelden de firewall uit en beschouwden deze als nutteloos. Helaas vergissen zulke mensen zich zeer diep. Simpel gezegd, een firewall is een middel om een ​​gebruiker op te sporen en te waarschuwen voor een probleem, en een antivirusprogramma is een middel om schadelijke software op een computer te vinden en op te lossen. Toch moet u deze concepten in meer detail begrijpen.

De gelanceerde firewall blokkeert verschillende inkomende verbindingen. Voor de komst van de firewall in het hart van Windows-besturingssystemen, kon de computer van een gebruiker bijvoorbeeld binnen enkele minuten geïnfecteerd raken met een computerworm, zelfs als er een antivirusprogramma op de pc was geïnstalleerd. Ja, de antivirus kon het probleem detecteren en oplossen, maar malware kwam nog steeds het systeem binnen. Met de release van Windows XP SP2 hoeven gebruikers niet langer zelf een firewall te zoeken en te installeren. De firewall van het besturingssysteem kan de toegang tot verschillende systeembronnen blokkeren als de gebruiker is verbonden met een openbaar netwerk, niet thuis. In het geval dat de gebruiker is aangesloten op een thuisnetwerk, kan hij zelfstandig toegang tot alle gegevens openen.

Uiteraard heeft de gebruiker het recht om niet alleen de originele Windows-firewall op zijn computer te installeren, maar ook een firewall van derden. Alleen in dit geval zullen ze de gebruiker absoluut altijd informeren over de gevonden dreiging, terwijl de oorspronkelijke firewall dit op de achtergrond doet, en uiteindelijk zal de gebruiker nog steeds evenveel voordeel halen uit de gratis Windows-firewall als van een derde- partij één.

Opsommen

Het spreekt voor zich dat u zowel een firewall als een antivirusprogramma op uw computer moet hebben. Terwijl de eerste de gebruiker zal informeren over de meeste kwaadaardige programma's van buitenaf (van internet), zal de laatste ze elimineren. Daarom is de aanwezigheid van beide programma's uiterst belangrijk voor het waarborgen van het juiste beveiligingsniveau op de pc van de gebruiker, maar zelfs in dit geval is honderd procent garantie tegen infectie onmogelijk, aangezien er voortdurend nieuwe kwaadaardige software verschijnt.

Populair per onderwerp