Waarom Heb Je Een Ononderbroken Stroomvoorziening Voor Je Computer Nodig?

Inhoudsopgave:

Waarom Heb Je Een Ononderbroken Stroomvoorziening Voor Je Computer Nodig?
Waarom Heb Je Een Ononderbroken Stroomvoorziening Voor Je Computer Nodig?

Video: Waarom Heb Je Een Ononderbroken Stroomvoorziening Voor Je Computer Nodig?

Video: Waarom Heb Je Een Ononderbroken Stroomvoorziening Voor Je Computer Nodig?
Video: JE PC SNELLER MAKEN IN 10 STAPPEN! - Top 10 2024, April
Anonim

Verlies van niet-opgeslagen gegevens, softwarestoringen en pc-storingen zijn de meest voorkomende gevolgen van stroompieken in het elektriciteitsnet van huishoudens. Ononderbroken stroomvoorzieningen voor computers helpen deze te vermijden.

Waarom heb je een ononderbroken stroomvoorziening voor je computer nodig?
Waarom heb je een ononderbroken stroomvoorziening voor je computer nodig?

Onzichtbare helper

Ononderbroken voedingen voor personal computers zijn ontworpen om uw computer te beschermen tegen storingen als de voeding wordt uitgeschakeld terwijl deze in werking is. Allereerst lijdt de harde schijf bij een dergelijke uitschakeling, omdat voor de juiste werking een constante stroomvoorziening vereist is. De Winchester is niet alleen een geheugenblok, het is een apparaat dat uw familiearchief, documentatie en pc-software opslaat.

De ononderbroken stroomvoorziening beschermt niet alleen tijdens stroomuitval, maar ook tegen stroompieken, die vaak worden veroorzaakt door de meest voorkomende redenen: het aansluiten van een boiler, stofzuiger, wasmachine, kortom elk apparaat met een verhoogd stroomverbruik op het netwerk.

De ononderbroken stroomvoorziening beschermt ook tegen onderspanning. Houd er rekening mee dat spanningsdalingen in huizen ouder dan 20 jaar mogelijk zijn, omdat veel van hen zijn ontworpen met een geschat stroomverbruik van 1,5 kW per appartement, en nu bereikt deze belasting 10 kW. De apparaten hebben simpelweg niet genoeg stroom, en daarom staan de voedingen aan. de ononderbroken stroomvoorziening zal de spanningspiek als gevolg van de stabilisator afvlakken, en bij langdurige spanningspieken schakelt het eenvoudig de stroom naar de batterij, die in het apparaat is ingebouwd.

De ononderbroken stroomvoorziening beschermt uw computer en in het geval van stromen in het netwerk die tot kortsluiting leiden, zal dit apparaat ook helpen in geval van stroomuitval, zodat u de netwerkparameters kunt regelen. Veel units worden geleverd met speciale software om de parameters van de voeding weer te geven.

De prijs van voedingen begint bij 2500 roebel en bereikt soms 10-12 duizend roebel. De gemiddelde levensduur van de voeding is 5-8 jaar, en na deze periode kan de batterij van de voeding eenvoudig worden vervangen door een andere, en het apparaat zal u enige tijd van dienst zijn.

Soorten ononderbroken voedingen

Er zijn drie soorten UPS op de markt: interactief, back-up en online, deze laatste worden gebruikt in serverruimtes, waar de eisen aan de constantheid van het elektrische netwerk zeer hoog zijn. Naast de converter hebben dergelijke apparaten omvormers en een aanzienlijk aantal apparaatbesturingspunten.

Ononderbroken back-upvoedingen zijn meestal apparaten met een laag stroomverbruik, ze stellen u in staat om de stroomstoot te "overleven", maar ze kunnen het werk van het organiseren van een constante stroomtoevoer naar de computer niet aan, daarom kopen gebruikers meestal apparaten. waarmee u de pc kunt omschakelen naar een back-upbatterij in het geval van een gebrek aan spanning in het hoofdnetwerk.

Interactieve UPS'en hebben spanningsstabilisatoren, ze zijn het meest geschikt voor de behoeften van computers, zowel thuis als op kantoor.

Aanbevolen: