Heb Je Een Smartwatch Nodig?

Heb Je Een Smartwatch Nodig?
Heb Je Een Smartwatch Nodig?

Video: Heb Je Een Smartwatch Nodig?

Video: Heb Je Een Smartwatch Nodig?
Video: 5 redenen waarom ik een smartwatch nodig heb 2024, Mei
Anonim

Met de komst van de zogenaamde smartwatches die te koop zijn tegen min of meer betaalbare prijzen, stellen velen zichzelf de vraag: kopen of niet kopen? Laten we eens nadenken of een slim horloge nuttig voor u is, of u zo'n speelgoed voor volwassenen wilt of niet …

Heb je een smartwatch nodig?
Heb je een smartwatch nodig?

Om te beginnen wil ik u eraan herinneren dat de ideeën van slimme horloges sinds het einde van de 20e eeuw in verschillende horlogemodellen zijn belichaamd. Elektronische gadgets werden geproduceerd in de vorm van horloges, die tekst konden onthouden, bestanden en mappen konden opslaan en zelfs de mogelijkheid hadden om via draadloze communicatiekanalen verbinding te maken met een pc. Ze werden echter echt nuttig met de verspreiding van mobiele gadgets.

Het eerste criterium voor de noodzaak om een slim horloge te kopen, is dus of u een smartphone heeft waarmee dit horloge zal werken. Met slimme horloges haalt u uw smartphone veel minder vaak uit uw zak, terwijl u belangrijke oproepen en berichten op tijd kunt volgen. Natuurlijk zijn er horloges die hier geen smartphone voor nodig hebben (ze werken als standalone mini-smartphone), maar vaker worden smartwatches nog specifiek voor pairing geproduceerd.

Afhankelijk van de mogelijkheden van een bepaald model, kan een smartwatch ook handig zijn als fitnessarmband, navigator, wekker, enz.

Natuurlijk zijn er horloges die werken met gadgets op basis van Android OS, maar ook hardwareliefhebbers van Apple.

Denk dus voordat u koopt na over welke functies u nodig heeft, lees gedetailleerde beschrijvingen van verschillende modellen op internet, bekijk video's waarin de eigenaren van dergelijke horloges vertellen hoe en waarom ze hun aankoop gebruiken. Houd er rekening mee dat niet elk horlogemodel kan communiceren met uw bestaande smartphone. Dit probleem moet ook worden verduidelijkt op de website van de horlogefabrikant.

Welke criteria zijn nog de moeite waard om over na te denken? Ze zijn niet zo belangrijk, maar toch kunnen ze uw keuze beïnvloeden:

- Klok ontwerp. Trouwens, voordat je koopt, moet je gaan winkelen en een paar modellen proberen, want smartwatches zijn nog steeds behoorlijk massief.

- Batterijcapaciteit en weergavetype. Bedenk dat een zwart-wit scherm op basis van "e-inkt" het minst energiezuinig is.

- Prijs. Je moet niet te veel uitgeven, maar je moet geen erg verouderd model kopen met een minimum aan functies.

Aanbevolen: