Heb Je Een Laptopkoeler Nodig Of Is Het Weggegooid Geld?

Inhoudsopgave:

Heb Je Een Laptopkoeler Nodig Of Is Het Weggegooid Geld?
Heb Je Een Laptopkoeler Nodig Of Is Het Weggegooid Geld?

Video: Heb Je Een Laptopkoeler Nodig Of Is Het Weggegooid Geld?

Video: Heb Je Een Laptopkoeler Nodig Of Is Het Weggegooid Geld?
Video: MIJN MAKE-UP STASH OPRUIMEN JUNI 2021 | Characademy 2024, Mei
Anonim

Laptopbezitters klagen vaak over oververhitting van hun apparaten. Op zulke momenten kan de laptop zelfs uitvallen. Er wordt aangenomen dat een koelkussen in deze situatie kan helpen.

Heb je een laptopkoeler nodig of is het weggegooid geld?
Heb je een laptopkoeler nodig of is het weggegooid geld?

Wat is een koeler?

Een koelkussen is meestal een metalen of plastic structuur die de laptop boven het werkoppervlak brengt om de luchtcirculatie te verbeteren. Koelers hebben hun eigen koelers, die helpen om het buitenoppervlak van de laptop te koelen.

Om te beslissen of je een koeler koopt of niet, moet je weten waarom de laptop oververhit raakt.

Een laptop is in de eerste plaats een mobiel apparaat. Hij is zo aangeschaft dat je er comfortabel mee op een bank of in een fauteuil kunt zitten. Maar het op deze manier gebruiken van een laptop leidt ertoe dat er veel meer stof in de ventilatie van het apparaat kan komen dan bij desktopgebruik. Zo kunnen de koelsystemen van de laptop veel sneller verstopt raken en wordt voorkomen dat er warme lucht uit het apparaat loopt.

Een andere reden voor constante oververhitting kan een slecht gemonteerde configuratie van het apparaat zelf zijn. Voor een goede koeling moet je nadenken over hoe je alle onderdelen, en vooral de koelers, moet rangschikken zodat er een normale uitstroom van lucht is. Meestal zijn goedkope laptops, maar ook laptops van weinig bekende fabrikanten, hier "ziek" van. Notebooks met AMD-processors kunnen ook oververhit raken. Hoewel de normale bedrijfstemperatuur voor hen wordt beschouwd als 95 graden, "delen" ze hun warmte met andere componenten van het apparaat, wat leidt tot oververhitting.

Ook de omgevingstemperatuur is een belangrijke factor. In warme landen, waar de temperatuur boven de 30 graden komt, warmt het toestel zeer snel op. Daarnaast wordt de laptop bij het werken met zware programma's of games zwaar belast en begint ook op te warmen.

Cooling pad: zijn of niet zijn?

Op basis hiervan moet je beslissen: is het de moeite waard om een koeler aan te schaffen of niet. Zo'n standaard is bijvoorbeeld onmisbaar als de gebruiker zijn laptop graag op een bed, op de vloer etc. gebruikt. Voor wie veel tijd op de weg doorbrengt en een laptop gebruikt in de "veld"-omstandigheden, komt een koeler ook goed van pas.

Als hij bij gebruik van een budget laptop of een toestel van onbekende fabrikanten vaak warm wordt, dan is het in dit geval ook beter om een cooling pad aan te schaffen. Als hier geen problemen mee zijn, dan is het niet nodig. Je kunt ook een koeler kopen voor een laptop op basis van een AMD-processor (als deze erg heet wordt).

Als de laptop wordt gebruikt in landen waar de omgevingstemperatuur boven de 30 graden is, dan is de aanwezigheid van extra koeling gewoon een noodzakelijke voorwaarde.

En tot slot is zo'n standaard handig als de laptop wordt gebruikt voor continu werken met krachtige programma's, maar ook voor game-apparaten.

Aanbevolen: