Waarom Heb Ik De Fn-knop Op Een Laptop Of Netbook Nodig?

Waarom Heb Ik De Fn-knop Op Een Laptop Of Netbook Nodig?
Waarom Heb Ik De Fn-knop Op Een Laptop Of Netbook Nodig?

Video: Waarom Heb Ik De Fn-knop Op Een Laptop Of Netbook Nodig?

Video: Laser MFP Pantum M7100DW - een moderne assistent voor thuis en op kantoor 2022, December
Anonim

Veel notebook- of netbook-toetsenborden hebben een Fn-knop. Waarom is het nodig?

Waarom heb ik de Fn-knop op een laptop of netbook nodig?
Waarom heb ik de Fn-knop op een laptop of netbook nodig?

Op de toetsenborden van de meeste laptops, ultrabooks en netbooks zit een Fn-knop, maar helaas is er in de gebruiksaanwijzing van de gadget niet altijd een beschrijving van het gebruik en kunnen onervaren gebruikers, door er chaotisch op te klikken, per ongeluk Bluetooth uitschakelen of de draadloos netwerk, het touchpad, schakel over naar het numerieke toetsenbord vanaf het hoofdtoetsenbord en de gebruiker zal voelen dat de laptop kapot is.

In feite is de Fn-knop een snelle toegang tot enkele van de mogelijkheden en instellingen van de computer. Houd er rekening mee dat om snel de instellingen op te roepen of de functie in / uit te schakelen, u gewoon Fn ingedrukt hoeft te houden en tegelijkertijd de tweede toets - met het symbool van de functie.

Kijk eens goed naar het toetsenbord. Naast letters en bedieningsknoppen met het label Enter, Shift. Ctrl, alt = "Afbeelding", enz., op het toetsenbord vindt u knoppen met kleine pictogrammen die in dezelfde kleur zijn getekend als de letters "Fn" (in de regel is dit een vervaagde kleur dan de andere die in het toetsenbordontwerp worden gebruikt). Wanneer u tegelijkertijd op Fn drukt met de knop die de luidspreker toont, kunt u het geluid in- en uitschakelen, door tegelijkertijd op Fn te drukken met de knop die het WiFi-netwerkpictogram toont, kunt u de WiFi-ontvanger-zender van de laptop in- en uitschakelen, enz. Het in-/uitschakelen van het touchpad, de slaapstand, het aanpassen van de schermhelderheid en het overschakelen naar het werken met het numerieke toetsenbord (als het laptoptoetsenbord niet van volledige grootte is) werkt op dezelfde manier.

Het is de moeite waard om de functies te begrijpen die snel kunnen worden bediend met de Fn-knop, aangezien het wijzigen van dezelfde instellingen in het besturingssysteem vaak veel moeilijker en langer is.

Als de Fn-toets op de laptop niet werkt, is deze mogelijk uitgeschakeld in het BIOS. Als dit niet het geval is, moet u speciale software installeren die bij het specifieke pc-model wordt geleverd.

Een voorbeeld van het gebruik van de Fn-knop: Op de foto is te zien dat het gelijktijdig indrukken van Fn en F3 Bluetooth in- en uitschakelt.

зачем=

Populair per onderwerp