Hoe Kies Je Een Koeler?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Koeler?
Hoe Kies Je Een Koeler?

Video: Hoe Kies Je Een Koeler?

Video: Hoe Kies Je Een Koeler?
Video: KOOPADVIES: Kies de Juiste CPU koeler! (GIVEAWAY!) | TechTime 2024, Mei
Anonim

Moderne processors worden sneller en krachtiger dan hun voorgangers, maar genereren tegelijkertijd meer warmte, die uit de steen moet worden gehaald om storingen te voorkomen. Stoom is verantwoordelijk voor het afvoeren van warmte uit de processor: een radiator en een koeler.

Een koeler is een kleine ventilator voor het koelen van de processor of andere delen van de systeemeenheid
Een koeler is een kleine ventilator voor het koelen van de processor of andere delen van de systeemeenheid

instructies:

Stap 1

Kijk naar de fabrikant van je processor. Als je de koeler gaat vervangen die bij de processor zit, dan moet je letten op het type en de fabrikant van de processor, aangezien niet alle koelers op elke processor passen.

Stap 2

De koeler zit niet direct op de processor vast. Er moet ook een radiator tussen zitten, die ook apart kan worden gekocht. Let goed op van welk materiaal de radiatorbatterij van de door jou gewenste koeler is gemaakt. Een radiator met koperen lamellen (roodgeel metaal) onttrekt warmte beter aan de steen, maar kost je meer. Een aluminium radiator (wit metaal) is goedkoper, maar heeft minder warmtegeleiding. Daarnaast zijn er radiatoren in verschillende vormen: parallelle platen of ventilatorplaten. Radiatoren verschillen sterk in de grootte van de platen. Enerzijds gaat een grote radiator efficiënter om met warmteafvoer, maar anderzijds is hij zwaarder, massiever en zorgt voor een kantelmoment voor het hele processor-radiator-koelersysteem. Dit is vooral van cruciaal belang wanneer het moederbord verticaal in de behuizing is geplaatst.

Stap 3

Bij het kiezen van de ventilator zelf, moet u op de diameter letten. Hoe groter de diameter van de koeler, hoe minder geluid het maakt en hoe efficiënter de lucht wordt aangedreven, maar tegelijkertijd is het moeilijker om het in de systeemeenheid te plaatsen, rekening houdend met het feit dat de processor op het moederbord zich meestal bevindt dicht bij de uitstekende RAM-kaarten en de voedingseenheid.

Stap 4

Uiteraard hangt het geluidsniveau vooral af van het toerental van de koelbladen. Kies je voor een koeler met een toerental van zo'n 1500 tps, dan is dit een goed compromis tussen het geluidsniveau en de koeleigenschappen van de ventilator.

Aanbevolen: