Hoe Een Koeler Van Een Moederbord Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Koeler Van Een Moederbord Te Verwijderen?
Hoe Een Koeler Van Een Moederbord Te Verwijderen?

Video: Hoe Een Koeler Van Een Moederbord Te Verwijderen?

Video: Hoe Een Koeler Van Een Moederbord Te Verwijderen?
Video: How to Remove a CPU Cooler Safely! 2024, April
Anonim

Veel moderne moederborden gebruiken extra koelers als extra koeling voor chipsets. Maar na verloop van tijd kan zich er stof op verzamelen en beginnen ze een hoog geluidsniveau te creëren. Om de normale werking van de koeler te herstellen, moet u deze van het moederbord verwijderen en reinigen. Het kan ook voorkomen dat de koeler helemaal kapot kan gaan. Dan moet deze worden vervangen door een nieuwe.

Hoe een koeler van een moederbord te verwijderen?
Hoe een koeler van een moederbord te verwijderen?

Noodzakelijk

Computer, koeler, schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Haal de stekker van uw computer uit het stopcontact. Koppel alle apparaten los die op de systeemeenheid zijn aangesloten. Verwijder de kap van de systeemeenheid. Het is vastgezet met schroeven. Schroef ze los. Sommige gevallen kunnen ook vergrendelingen hebben. Let nu goed op hoe de koeler precies op het moederbord is bevestigd. Er kunnen twee opties zijn. In de eerste versie kan deze op de voorkant van het moederbord worden geschroefd. In dit geval, om de koeler te verwijderen, hoeft u alleen maar vier schroeven los te draaien. Zoek een geschikte schroevendraaier en verwijder deze schroeven. Koppel daarna eenvoudig de koeler los van het moederbord en verwijder deze van de systeemeenheid.

Stap 2

In de tweede versie kan de koeler vanaf de achterkant op het moederbord worden bevestigd. Om de bevestigingen los te schroeven, moet u eerst het moederbord van de systeemeenheid verwijderen. Koppel alle voedingsdraden los van het moederbord, inclusief de stroom aan en start de draad opnieuw op. Verwijder de vier schroeven rond de randen van het moederbord. Kijk vervolgens of er nog bevestigingsschroeven op zitten. Als je ze vindt, schroef ze dan ook los.

Stap 3

Nadat u alle schroeven hebt verwijderd, schuift u het moederbord voorzichtig uit de computerbehuizing. Verwijder vanaf de achterkant van het moederbord alle schroeven waarmee de koeler is bevestigd en maak deze los.

Stap 4

Voer alle noodzakelijke handelingen met de koeler uit (reinigen, smeren) en schroef deze weer vast. Nadat de koeler is aangesloten, installeert u het moederbord in de computer. Schroef het aan de muur van de computerkast en sluit vervolgens de stroomdraden aan, evenals de draden die van de voeding komen. Haast u niet om het deksel van de systeemeenheid te sluiten. Sluit uw computer aan en zet hem aan. Controleer de werking van de koeler. Als alles goed werkt, sluit u de computer af en sluit u de systeemkap. Sluit alle eerder losgekoppelde apparaten opnieuw aan.

Aanbevolen: